İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Uğurtaş, "Elektriğe Yapılan Yüzde 10'luk Zammın Mantıklı Açıklaması Yok"

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, 2016 yılında elektrik faturalarına yansıtılacak yüzde 10’luk zammın kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. TEİAŞ Sistem Kullanım Bedeli’ne yapılan zammın, Türkiye’deki ekonomik kriterler ve kamu yararı ile bağdaşmadığını vurgulayan Uğurtaş, “Sanayicilerimizin elektrik kullanımına ilişkin Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından fatura edilen Sistem İşletim ve Sistem Kullanım Bedelleri 2016 tarifelerinde, 2015 yılı bedellerine göre yüzde 65’lik, 2013 yılına göre de yüzde 176’lık bir artış yapılmıştır. Bu artışı, ekonomik bir mantık içinde açıklamak mümkün değildir. Elektrik tarifelerine yapılan zam yüzde 6,5 dolayındadır. Sistem Kullanım Bedelleri’ne gelen yük de yüzde 3,5 civarındadır. Kaba bir hesapla elektriğe yüzde 10 zam yapılmıştır” dedi.
 
Uğurtaş, 2014 yılı sonuna doğru da Doğalgaz Sistem Kullanım Bedelleri’nde yüzde 617,3’lük bir bedel artışı olduğunu hatırlatarak, o dönemde bu artış ile ilgili hukuki itiraz sürecini başlattıklarını belirtti. Uğurtaş, söz konusu sürecin devam ettiğini açıklayarak, elektrikte yaşanan söz konusu durum için de gerekeni yapacaklarını söyledi.
 
Yeni yıl ile birlikte başta asgari ücret olmak üzere ana maliyet kalemlerinde de ciddi artışlar söz konusu olduğuna dikkat çeken Uğurtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu artışlara her gün yenileri eklenmektedir. Ulusal ve global piyasaların bu denli durgun olduğu, rekabetin arttığı, kar marjlarının asgari seviyelere indiği bu dönemde sanayicilerin üstüne daha fazla yük bindirmenin üretim ve istihdama ihtiyacı olan ülkemiz için ciddi bir risk oluşturduğu unutulmamalıdır.” 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir