İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Seminerleri Şubat Ayına 'Aşkla' Giriyor

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Bölge katılımcıları ve çalışanlarına yönelik sürdürdüğü bilgilendirme seminerleri ile birbirinden farklı konulara değinmeye devam ediyor. Konusunda uzman kişilerin ağırlandığı İAOSB Seminerleri kapsamında Bölge katılımcıları ve çalışanlarını dolu bir Şubat ayı bekliyor. Bölge Müdürlüğü Binası, Atatürk Toplantı Salonu’nda düzenlenecek olan seminerlerde; ‘Aşk’ ve ‘Mesleki Yeterlilik Kanunu Esasları’ masaya yatırılacak.
 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam’ın, 12 Şubat Cuma günü 18:15-20:15 saatleri arasında ‘aşk’ı anlatacağı seminerde aşkın irdelenmesi, aşkın anlamı ve insan olma çabamızda aşkın yeri ele alınacak.
 
İAOSB Seminerleri kapsamında Şubat ayında düzenlenecek olan ve ‘Mesleki Yeterlilik Kanunu Esasları’nın irdeleneceği bir diğer seminerde Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi BaşkanlığıUzman Yardımcısı Fatih Bilen, Bölge katılımcıları ve çalışanlarına MYK kanunu, ulusal yeterlilik sistemi, sınav ve belgelendirme faaliyetleri ve uygulama esasları hakkında bilgiler verecek.
 
Seminerde; özellikle 25 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve Bölge katılımcılarını yakından ilgilendiren Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ hakkında kapsamlı bilgiler aktaracak olan Bilen, ayrıca katılımcıların sorularını da yanıtlayacak. Bilen, seminerde özellikle 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu Uygulama Esasları ekseninde düzenlenen tebliğ ile MYK tarafından standardı yayımlanan, 40 meslekte çalışanların sahip olması ve Mayıs 2016’ya kadar tamamlanması gereken belgelere ilişkin detaylı bilgileri de katılımcılara aktaracak.
 
Prof. Dr. Ahmet İnam Kimdir:
1971’de ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitiren İnam, 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne doktora öğrencisi olarak girdi. Bu yıldan itibaren, doktora tezini verinceye dek, aynı fakültede Latince ve Eski Yunanca derslerini izleyen İnam, 1980 yılında, yardımcı dalı Eski Yunan Edebiyatı, Ana dalı Sistematik Felsefe ve Mantık olmak üzere, doktora sınavlarını pekiyi derece ile verdi. “EdmundHusserl’de Mantığın Yeri” adlı doktora tezinin verdikten sonra 1980’de Beşeri Bilimler Bölümüne asistan olarak giren İnam, aynı bölümde sırasıyla,1980’de öğretim görevlisi, 1981’de yardımcı doçent ve 1983’te Sistematik Felsefe ve Mantık Ana Bilim Dalında doçent oldu. Nisan 1989’da profesörlüğe atanan İnam, Haziran 2003 tarihinde başladığı ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir