İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Mühendis Adayları İAOSB'de Uygulama Yaptılar

İAOSB’de çeşitli dallarda görev alan mühendisler, gelecekte meslektaş olacakları öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencilerinden bir bölümü Doç. Dr. Leyla Özgener başkanlığında İAOSB’yi ziyaret etti. Doğalgaz İşletme Şefi Güçlü Gezgin, meslektaş adaylarına Bölge’nin doğalgaz şebekesi, istasyonları ve standartlar hakkında bilgiler verdi. Çelik Boru Hatları, Polietilen Boru hatları ve bunlara ait malzemelerin ve standartların tarihsel gelişimi  ve günümüzdeki uygulamaları hakkında da bilgi veren Gezgin“Doğalgaz fosil yakıtlar içinde nakledilmesi, kullanması, standartları ve çevre sağlığı bakımında en doğru yakıttır. Buna karşın en büyük dezavantajı neredeyse tamamının ithal edilmesidir”dedi.
 
Öğrencilerle polietilen borulara ait örnek bir kaynak uygulaması da gerçekleştiren Gezgin, doğalgaz ithalatı, gaz ölçümü ve faturalandırma hakkında da bilgiler verdi.
Daha sonra sahaya çıkarak RMS-A,RMS-B ve RMS-C’ler(RegulationandMeteringStation-basınç düşürme ve ölçüm istasyonu)hakkında mühendis adaylarına bilgilendiren Gezgin, regülasyonun nasıl yapıldığına ilişkin deneyimlerini paylaştı. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir