İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Gözler 60 Kamera İle İAOSB'nin Üstünde

Güvenlik konusunda projelendirdiği çalışmasını hayata geçiren İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, plaka tanıma, takip ve ısıya duyarlı termal kamera sistemleri ile kaza, hırsızlık, yangın, kapkaç gibi olası tehlikeleri engellemeyi hedefliyor.
 
22’si plaka tanıma, 38’i ise genel izleme kameralarından oluşan güvenlik sistemi ile deyim yerindeyse uçan kuştan haberdar olan İAOSB güvenliği, değişen vardiya sistemi ile Bölge’nin takibini aralıksız sağlıyor. Bölge Müdürlüğü binası çatısına kurulan ve tüm Bölge’yi 360 derece görecek şekilde yerleştirilen 12 termal kamera da olası ısı yükselmelerini itfaiyeye bildirerek fabrikalarda ‘yangın’ tehlikesinin engellenmesinde ‘hayati rol’ oynuyor.
 
Hayata geçirdiği ilklerle göz dolduran İAOSB, İZKA’nın2014 Yılı Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı’nın İzmir İçin Bilişimde Paydaşlık Organizasyonu Projesi kapsamında kurduğu kamera takip sistemi ile Bölge’yi 7/24 izliyor.
 
İAOSB’nin 10 farklı noktasında yer alan giriş-çıkış bölümlerine yerleştirilen genel izleme ve plaka tanımlama kameraları, Bölge’ye giriş/çıkış yapan her bir aracın plakasından, giriş/çıkış yaptığı saliseye kadar kaydını alaraktakip ediyor. Bir buçuk ay boyunca saklanabilen kayıtlar sayesinde, Bölge firmaları; yangın, hırsızlık, kaza gibi olası tehlikelere karşı emniyet altına alınıyor.
 
Proje kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ile işbirliği içinde olan İAOSB, kamera görüntülerini ve kayıtlarını Bölge’de bulunan Polis Karakolunda kurulu ekran ve sistem sayesinde karakol ile birlikte eş zamanlı olarak takip ediyor. Aldığı eğitimlerin ardından genel izleme ve plaka tanıma kameralarının tüm görüntülerini aralıksız takip eden İAOSB Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan güvenlik birimi de yaşanan en ufak bir sorunu tespit eder etmez, güvenlik ekiplerini olay yerine yönlendiriyor.
Bunların yanı sıra İAOSB Bölge Müdürlüğü çatısında kurulan termal kameralar da Bölge firmalarının çatı seviyesinden ısı değerlerini algılayarak erken ihbar sistemini devreye sokuyor. İtfaiye ile bağlantılı olan sistem, gelen alarmları direkt olarak itfaiyeye ileterek, görevlilerin acil olarak firmaya yönlendirilmesini sağlıyor.
 
İAOSB Yönetim Kurulu’nun Bölgenin artan güvenlik tehditlerine karşı daha proaktif ve dinamik bir yapıya kavuşabilmesi için, birebir kontrol ve denetim olanağı vermeyen sabit nöbet noktaları yerine, aktif saha kontrolü sistemine geçilmesini kararlaştırmasının ardından hayata geçirilen proje sayesinde, Bölge katılımcıları her türlü tehdit unsuruna karşı kendilerini daha güvende hissediyor.
 
Proje kapsamında çevre yolundan M.Kemal Atatürk Bulvarı’na girişin yapıldığı nokta dışındaki tüm güvenlik kulübelerinden sabit nöbet sistemi kaldırılırken, bunun yerine, Bölge’nin devriye aracına ek olarak dışarıdan hizmet alımı ile her birinde 2 güvenlik görevlisinin bulunduğu, araç takip sistemi (GPS), sesli uyarı sistemi ve sarı renkli tepe lambası, telsiz ve kameralar ile donatılmış 4 araçlık bir devriye ekibi, Bölge’nin her noktasını24 saat devriye gezerekdenetliyor. Toplamda 5 araçlık bu güvenlik filosu ile Bölgenin her noktasından günde ortalama 20 kez devriye ile geçiliyor ve ayrıca olası bir olayda 5 araç ve 10 personelle müdahale edilmesi sağlanıyor.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir