İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Sanayicilere Her Ayın Son Haftasında 'Teşvik Bilgilendirme Toplantısı' Düzenlenecek

İAOSB katılımcılarını yatırım teşvikleri konusunda bilgilendirmek üzere düzenlenen firmalara özel toplantıya katılan OSBDER Çözüm Merkezi Yatırım Müşaviri A. Cemil Aladağ, yaptığı ikili görüşmelerde yetkililerin sorularını yanıtlayarak sürece ilişkin bilgi verdi.
 
Firmaların genellikle teşvik belgelerine müracaatları ve ellerindeki mevcut belgelere ilişkin yapılacak revizyonlar ve belgelerin kapanışına ilişkin sorulara yanıt aradıklarını ifade eden Aladağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Toplantımıza gelen katılımcılar; özellikle mevcut teşvik sisteminde yapabilecekleri ilave yatırımlar ve modernizasyon kapasite artırımına yönelik son uygulamaları sordular. Daha önce alınmış teşvik belgelerinin 3305 sayılı yasaya göre, yani 2011 yılında alınan belgelerin 2012’ye uyarlamasına ilişkin sorular sordular. Yetkililer, KDV ve SGK desteği konusunda nasıl bir yol izlemesi gerektiklerini, yatırımlarda kaynakların vergi indirim oranlarını ve bu oranların nasıl yansıtılacağı konusunda bilgi aldılar. OSB’ler içinde yapılacak yeni yatırım süreçlerinde fabrikalarının nakillerine ilişkin teşvik alınması hakkında da bilgi verdik. Görüşmeye gelen firmalar, ağırlıkla makine imalatına yönelikti. Bunun yanı sıra tekstilciler ve sağlık sektörüne yönelik üretim gerçekleştiren firmalar da vardı. Görüşmelere katılan tüm firmalar, İAOSB’deki mevcut yatırımlarını genişleterek, istihdam arttırmak istediklerini dile getirdiler. Bu da İAOSB’de sanayicinin yatırımına devam ettiğini, istihdamını arttırmak için çaba sarfettiğini göstermektedir. Bu çalışmada Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Proje ve İş Geliştirme Birimi ile her ayın son haftasında yatırımcılarımıza yatırım konularında bilgi vermeye devam edeceğiz. Ayrıca, Nisan ayı içerisinde yürürlüğe girecek olan yeni teşvik revizyonunun yayınlanmasından sonra Ar-Ge desteklerinden yatırımcıların maksimum düzeyde faydalanmaları için düzenleyeceğimiz bilgilendirme sunumunun ilkini ilerleyen süreçte İAOSB’de gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda, katılımcılarını her konuda bilgilendirmeyi hedefleyen İAOSB Yönetim Kurulu’na ve görüşmelere katılan tüm sanayicilerimize teşekkür etmek istiyorum.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir