İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Ekonomideki Payını Desteklerle Arttır

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı bilgilendirme semineri, İAOSB Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Orta-Yüksek ve Yüksek Teknolojili KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme Proje Teklif Çağrısı hakkında detaylı bilgilerin aktarıldığı toplantıda KOSGEB Kuzey Hizmet Merkez Müdürü Dr. Özgür Armaneri; orta-yüksek ve yüksek teknolojili KOBİ’ lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla 150 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirtti.
 
Söz konusu desteklerin KOBİ’lerin rekabet gücünü yükseltebilmesi ve sanayide entegrasyonu sağlayabilmesi amacı ile verildiğini belirten Armaneri; “37 bin 936 işletmeye destek veriyoruz. Bunun yanı sıra; Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı ve Genel Destek Programıda verdiğimiz destekler arasında yer alıyor. Bizler,inovasyon kapsamında sizleri desteklemek zorundayız. Bu amaçla yola çıktık. İnovasyon faaliyetleri için sizden imkansızı başardığınız ürünler beklemiyoruz tabii ki, daha küçük boyutlarda kullanıma uygun olan ürünleri ortaya çıkartmanızı bekliyoruz. Örneğin selfie çubuğu, küp şeker birer inovasyondur. Önemli olan bakışı değiştirmektir” diye konuştu.
 
İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı’na da değinen Armaneri; programdan faydalanılabilmek için en az 5 işletmenin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizerek, söz konusu rakamın orta-ileri teknoloji alanlarında 3 firmaya kadar düşebildiğini söyledi. Armaneri destekle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuvar, ortak imalat ve hizmet sunumu gibi alanlarda sorunlara ortak çözümler getiren maliyet düşürücü ve rekabet avantajı sağlayıcı nitelikteki projeler veorta-yüksek ve ileri teknoloji alanlarında ortak imalata yönelik İşbirliği-Güçbirliği projeleri işletmeci kuruluş marifetiyle desteklenir.”
 
Genel Destek Programı hakkında da bilgi veren Armaneri, bu kapsamda yurtiçi fuar desteğinin 30 bin TL, tanıtım desteğinin 15 bin TL, danışmanlık desteğinin 15 bin TL ve tasarım desteğinin 15 bin TL olmak üzere destek kapsamında ayrılan Bölgelere göre dağıtıldığını söyledi. Armaneri ayrıca, son başvuru süresi 6 Mayıs 2016 tarihi olan KOBİGEL Destek Programı hakkında da katılımcılara bilgiler verildi.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir