İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İaosb'den Gülen Yüz Projesi'ne Destek

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ninkatılımcıları bilgilendirmek ve teşvik etmek amacıylaev sahipliğini yaptığı Gülen Yüz Projesi’nin tanıtımı, İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, KarşıyakaKaymakamı Saadettin Yücel ve Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Nesrin Uğurlu’nun katılımları ile Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Günümüzde suçu arttıran en güçlü silahın işsizlik olduğunu belirten konuşmacılar, Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek olan projeyle, 100 hükümlünün istihdama katılmasınınamaçlandığını vurguladılar.

Her 400 kişiden birinin cezaevinde hükümlü olduğunusöyleyenİzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, “Çağdaş infaz sistemlerinin amacı suç işleyen bireyleri topluma geri kazandırmaktır, toplum ile uyumunu sağlamaktır. Bu amaca ulaşmak için bireyler ile sivil toplum örgütleri, iş adamlarımızı ve kamu kurumlarımızı bir araya getirerek, çözüm önerileri üretme çabası içindedirler.Bu dönemde suç ve suçlunun yüksek olduğu bir çağda yaşıyoruz.  İşsizlik içinde geçimini temin eden bir kişinin neler yapacağını hayal bile edemeyiz. Sivil yaşamında hayatını idame edemediği için ceza evine tekrar dönmek için çaba sarf edip tekrar ceza evine girebilmek için suç işleyen hüküm ve tutukluların olduğunu bilmekteyiz.  Karşıyaka Denetim Serbest Müdürlüğü’nün Projesi olan Gülen Yüz isimli projemizi sizler ile birlikte yürütmek istemekteyiz. Gönüllülük esasınca bize destek vermenizi, en azından bir kişinin yaşama tutunması için kapılarınızı bize açmanızı istiyoruz” dedi.

Konuşmayı devralan Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel de aynı çatı altında birlikte yaşayan insanların birbirlerini etkileyebileceklerini belirterek, “Aynı gemide bulunan insanlar olarak bütün yolcuların tutum ve davranışlarını olabildiği ölçüde rehabilite edebilecek, hatta mümkünse organize edebilecek katkı ve emekleri hep birlikte sarf etmemiz gerektiğine inanıyorum. Cezalar işlenilen eylemi geri almaz. Ama potansiyelleri engelleyebilir. O yüzden ümit ederim ki burada sembolik de olsa temsilcisi bulunan iş dünyasının insanlarıbu projeye destek verir ve hep beraber bu yükü nasıl omuzlamamız gerekiyorsa omuzlayarak o insanlara bir şans daha veririz” diye konuştu.

Projenin konusunu açıklayanKarşıyaka Denetimli SerbestlikMüdür Yardımcısı Nesrin Uğurluise prosedür ile ilgili şunları kaydetti; “Projenin konusu, hükümlülerin istihdamı için 50 ve üzeri işçi çalıştıran iş verenlerin gönüllük çerçevesinde bir kişiyi işe alarak çalıştırılmasını içermektedir. Projemizin başlangıç noktası, işletmenin Müdürlüğümüze çalıştırma talebinde bulunması ile başlamaktadır. Meslek ve sanat sahibi olan kayıtlı hükümlülerde işverenin de uygun görmesi sonucunda istihdam edilmiş olacaklar. Meslek ve sanat sahibi olmayan hükümlülerinise işverenin talebi doğrultusunda İŞKUR Çiğli Hizmet Merkezi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenecek kurslar ile istihdama katılımı sağlanacaktır.  Talepte bulunan işverenileMüdürlüğümüz tarafından bir protokol imzalanır. Bu protokolde çalıştırılacak meslek dalları istihdam listesi ve iki kurumun sorumlulukları belirlenir. Projeden yararlanacak kişiler İŞKUR’a kayıt yapmak zorundadır. Projeye dahil olan hükümlüler, Karşıyaka Denetim Serbestlik Müdürlüğü, İŞKUR Çiğli Hizmet Merkez tarafından rehberlik, psiko-sosyal destek, iş ve meslek danışmanlığı ve mesleki eğitim programlarına alınacaklar. Projeye katılan iş yerlerine üç ayda bir düzenlenen ziyaretlerle görüşmeler yapılacak.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir