İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Saygı ve Özlemin Gözyaşları Ulu Önder İçin Aktı

Aziz kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78. yılında Atatürk Meydanı’nda İAOSB katılımcıları ve çalışanlarının yoğun katılım gösterdiği törenle anıldı. Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gelişim Koleji Anaokulu öğrencilerinin de Ata’sına saygılarını sunduğu törende konuşan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Mustafa Kemal’in ülkemizin kaderini değiştiren bir lider olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
 
“Osmanlı Devleti’nin her kademesi işgal kuvvetlerine karşı mağlubiyeti kabul etmişken, Mustafa Kemal, ‘Türk milletinin kaderi bu olamaz’ diyerek Anadolu’ya ayak basmış; Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile halkı birleştirici bir lider olduğunu ispatlamıştır.  Sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, Türk ulusunu aydınlık yollara çıkartmış büyük bir liderdir. Kısa zamanda hilafeti kaldırarak; laik, demokratik hukuk devletini kurmuştur. Mustafa Kemal, dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmazken, ülkemizde kadınlara bu hakkı veren ilk insan olmuştur. Tüm bunları, dünyanın o günkü siyasi şartları içerisinde değerlendirirsek, Ulu Önderin dehasını daha da iyi anlarız. 1916-1922 yılları arasında İngiltere Başbakanı olan, İngiliz siyasetçi Lloyd George, Mustafa Kemal’in hayranlık uyandıran dehasını şu sözlerle vurgulamıştır, ‘Yüzyıllar nadiren dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o da Türk Milleti’ne nasip oldu”.  Mustafa Kemal Atatürk böylesine çağdaş ve ileriyi gören vizyona sahip bir devlet adamıdır. Onun bırakmış olduğu mirasa sahip çıkmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet müdafaa ve devam ettirmek hepimizin görevidir. Ben inanıyorum ki Türk toplumu başka bir çizgiyi asla kabul etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, İslam ülkeleri arasındaki tek laik ve demokratik hukuk devletidir, böyle de kalacaktır. Başta gençlerimiz olmak üzere hepimiz bu duygular içerisinde Atatürk’ün mirasına sahip çıkacağız. Önderimiz, 1929 krizinde bile ülkemizi büyütmeye devam etmiş; bilim, kültür, spor ve sanat başta olmak üzere, gelişmiş ülkelerin ilerlediği tüm konularda ülkemizi fersah fersah ileriye taşımıştır. Böyle bir insana hepimizin büyük borcu vardır. ‘Atam; emanet ettiğin demokratik, laik, hukuk cumhuriyetini sonuna kadar yaşatmak, verdiğin hedeflere ulaşmak, bize verdiğin görevi yerine getirmek görevimizidir. Merak etme rahat uyu ruhun şad olsun.’” 
 
İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş’ın konuşmasının ardından Atamızın geleceğimizi emanet ettiği gençler, İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, gözyaşlarıyla Atalarına duydukları özlemi oratoryo ile seslendirdiler. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir