İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Fotoğrafçılık Kulübü Cumhuriyet Sergisi

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde kurularak kısa zamanda büyük işler başaran İAOSB Fotoğrafçılık Kulübü, 93. yılını kutlamak amacıyla “Cumhuriyet” konulu fotoğraflarını Bölge Müdürlüğü Fuaye Alanı’nda sergiledi.
 
Düzenlenen sergide, kurulduğu günden bu yana bilgilerini Kulüp üyeleri ile paylaşan, daha sonra çalışmalarını Fotoğraf Eğitmeni Kıvanç Şen’e devreden İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, bu anlamlı günde fotoğraf severleri yalnız bırakmadı. Cumhuriyet konulu fotoğraflarının bulunduğu sunumunu seyircilerle paylaşan Özdemir şunları söyledi:
 
“İAOSB Fotoğraf Kulübü, kurulduğu günden bu yana, tek tek fotoğraflar yerine projelendirilmiş çalışmalara yer vermektedir. Bu amaçla sergiler, söyleşiler, fotoğraf gezileri, fotoğraf yarışmaları düzenlemekte ve özellikle yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarını konuk etmektedir. Kulübümüz, katılımcılarına düzenli olarak temel fotoğraf eğitimleri ve ileri seviye fotoğraf eğitimleri veriyor. Kulüp üyeleri yaptıkları fotoğraf çalışmalarıyla hem İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin hem de kentimizin fotoğraf sanatına önemli katkılarda bulunuyor. Bu çerçevede iş hayatının dışında fotoğraf sanatıyla ilgili üretimler yaparken diğer taraftan da sosyal yaşamlarına fark katacak bir çalışma içine de girmiş oluyorlar. İAOSB Fotoğraf Kulübü, ulusal ve uluslararası fotoğraf etkinliklerinde yer almak için proje bazlı fotoğraf çalışmalarını devam ettiriyor. Görmüş olduğunuz kareler de Cumhuriyetin 75. yılında başlayan ve her 5 yılda bir farklı bir kentte çektiğim Cumhuriyet Bayramı fotoğraflarından oluşan bir projedir. Çekimlerim; 1998 yılında İzmir'de, 2003 yılında Doğubayazıt’ta, 2008 yılında Samsun'da ve 2013 yılında Anamur'da yapılan Cumhuriyet Bayramı törenlerinden oluşuyor. Ülkemizin Batı, Doğu, Kuzey ve Güney'inden seçilmiş il ve ilçelerindeki Cumhuriyet kutlamalarına tarihsel süreç içinde fotoğrafik bir bakış sunuyor. Proje, Cumhuriyetimiz’in 100. yılında Ankara'da Anıtkabir'de yapılacak olan törenlerle tamamlanacaktır.”
 
25 Ekim 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Cumhuriyet Sergisi iki hafta süreyle Fuaye Alanı’ nda sergilenerek, ziyaretçilerden tam not aldı. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir