İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

ÜSE İle Yeni Fikirlerin Tohumu Atıldı

Katılımcılarının her alanda kendini geliştirerek rekabet edebilirliklerini arttırmayı hedefleyen İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, bu bağlamda EBİLTEM ile geleneksel olarak düzenledikleri Üniversite-Sanayi Eşleşme’sinin 6.’sını gerçekleştirdi.
 
İAOSB Hizmet Binası’ndaki fuaye alanında düzenlenen etkinliğe Ege Bölgesi’nden 6 üniversite, İzmir’den de 2 teknoloji transfer ofisinin yetkilileri katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi, İzmir Yüksek Teknoloji Atmosfer Teknoloji Transfer Ofisi’nden toplam 28 akademisyen, İAOSB’de faaliyet gösteren toplam 30 firmadan katılan 43 temsilci ile bir araya geldi.
 
Gerçekleştirilen 72 farklı görüşmede yeni fikirler ortaya çıkartılırken, mevcut çalışmalar üzerinden yapılabilecek işbirliklerine yönelik kararlar da alındı.
 
İAOSB’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği bu etkinlikler, bugüne kadar birçok yeni fikrin ortaya çıkartılmasına olanak sağlarken, hali hazırdaki ürünlerin de geliştirilmesine olanak sağlıyor. Katılımcılar, akademisyenlerle ile tanışarak kendilerini, fikirlerini ve hedeflerini konuşarak danışmanlık alma fırsatı yakalarken, akademisyenler de projelerini ürüne dönüştürülebiliyorlar. İAOSB Üniversite-Sanayi Eşleşmesi ile birbirine uzak kalan sanayi ve akademi camiası, bu etkinlikle orta noktada buluşuyor.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, akademisyenlerin sanayicilere, sanayicilerin de akademisyenlere uzak kalmasının Türkiye sanayini ve ekonomisi olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, gelişmiş ülkelerde iki taraf arasında kurulan sıkı işbirlikleri ile yaratıcı yeniliklerin ortaya konulduğunun altını çizdi. Türkiye’de de bu döngünün kırılması gerektiğini vurgulayan Uğurtaş, katılımcılarının akademi camiası ile tanışmalarına, fikirlerini paylaşmalarına ve işbirliği kurmalarına yönelik destekleyici çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir