İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Yeni EBSO Hizmet Binası İçin Ortak Komisyon Toplandı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) içinde Ege Bölgesi Sanayi Odası için yapılması planlanan yeni hizmet binası için çalışmalara başlandı. İAOSB adına Başkan Hilmi Uğurtaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Baysak ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) adına EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhsin Dönmez ve Eyüp Sevimli’den oluşan ortak komisyon, ilk toplantısını gerçekleştirdi.
 
Görüşmede, yapılacak olan binanın hem görsel hem de işlevsel olarak İzmir’e değer katan bir yapı olması konusunda görüş birliği sağlanırken, bina projesinin bir yarışma ile seçilmesine karar verildi. Toplantının ardından; yarışmaya katılacak olan mimarlık firmalarının tespit edilerek, çağrı ile yarışmaya dahil edilmeleri konusunda çalışmalara başlandı.
 
Toplantıyı değerlendiren İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, son yıllarda EBSO’nun yerleşke ve işlevsellik açısından yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duymaya başladığını hatırlatarak şunları söyledi:
 
“İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak, EBSO’nun söz konusu ihtiyaçlarını karşılayacak bir hizmet binası yapmayı taahhüt etmiştik. Ancak çeşitli nedenlerle proje bugünlere geldi. Temennimiz, başlayan bu sürecin ardından Bölgemize, EBSO’ya ve İzmir’e yakışan bir hizmet binası kazandırmaktır.”  
 
İnşaat alanı 6 bin metrekare olarak planlanacak yeni hizmet binasının yapısal ve işlevsel özelliklerine ilişkin çalışmalar, İAOSB Bölge Müdürlüğü ve EBSO Genel Sekreterliği tarafından başlatıldı. 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir