İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Fotoğraf Kulübü Yeni Sergisi İçin Kolları Sıvadı

İAOSB Fotoğraf Kulübü, doyumsuz karelerle ölümsüzleştirdiği çalışmalarına bir yenisini eklemenin heyecanını yaşıyor. Kulüp üyeleri, Urla’nın Barbaros köyünde çektikleri fotoğraflardan oluşan sergiyi, 19-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Barbaros Oyuk Festivali’nde açmaya hazırlanıyorlar. Konuyla ilgili yürüttükleri çalışmaları hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Cem İnam, duydukları heyecanı ve mutluluğu kelimelere sığdırmaya çalışıyor:
 
“İAOSB Fotoğraf Kulübü olarak farklı projelere imza atmaya çalışıyoruz, projelerimizin ortak yönü ise genellikle insan ve yaşam oluyor. Bu ikisini birlikte bulduğumuz yerler ise genellikle sokaklar. Proje konumuzu belgesel fotoğrafçılık kuralları çerçevesinde fotoğraflamaya çalışıyoruz. Bireysel değil, ekip olarak çalışmaya ve ekip olarak bir çıktı üretmeye çalışıyoruz. Açıkçası bundan da büyük bir keyif alıyoruz.
 
Fotoğraf bizi bu sefer Urla'nın şirin köylerinden Barbaros'a götürdü. O köyde kendimizi ilk defa duyduğumuz "Oyuk Festivali" hazırlıklarının başlangıcında bulduk. Köyün sokaklarında karşılaştığımız kocaman korkuluklara meğer "Oyuk" deniyormuş. Şaşkınlığımıza merak da ekleyerek, sanki köyün sakinleri gibi pencerede, bahçede, bir bankın üzerinde, salıncakta ya da kapıda, kısaca her yerde bize bakan oyukların arasında masalımsı gezimize başladık.
 
Barbaros köyü sakinleri, eskiden temel geçim kaynağı olan tarımın bitmesi ile birlikte turizme yönelmiş. Ancak turizme yönelirken kaybolmaya yüz tutmuş tüm kültürel ve geleneksel değerlerinin canlandırılmasını da amaçlamışlar. Geçen sene ilki düzenlenen ve Barbaros'un tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerinin korunmasını hedefleyen "Barbaros Oyuk Festivali" bu amaca hizmet ediyor. Geçen seneki festival sırasında köyü 6 bin kişi ziyaret etmiş. Köyün daha çok tanınmasıyla birlikte kışın bile özellikle haftasonları ziyaretçileri çoğalmış ve köyde yaşayan halka gelir kapısı olmuş.
 
Bizler, İAOSB Fotoğraf Kulübü olarak bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festivalde Barbaros Köyü’nün ve Oyuk Festivali’nin tanıtılmasına aday olduk. Köy sakinleri ikinci festival için 500 oyuğu hazırlarken biz hem onların imalatlarını, hem köylerini, hem de sıcakkanlı halkını fotoğraflayacağız. Festivalin bu seneki hedefi 10 bin ziyaretçi.
 
Barbaros halkı büyük bir heyecan ve zevkle tahta iskelete sahip oyuklarını giydirmeye başladılar bile. Bazen düğmeler göz oluyor, fermuarlar ise dudak. Bizler de bu atölye çalışmalarını ve köy hayatını fotoğraflamak ve festival zamanı bu fotoğraflardan oluşan sergimizi açmak için kulübümüz ile Barbaros Köyüne sık sık ziyaretlerde bulunacağız.
 
Barbaros Köyü bizleri 19-20-21 Mayıs tarihlerinde bekliyor olacak. Güzel yürekleri ile bizi karşılayan tüm Barbaros köyü halkı ile birlikte sizleri de festivale ve sergimize bekleriz.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir