İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB'ye ve 'Bir Cinayet Şeysi'ne' Ödül Geldi

Direklerarası Seyirci Ödülleri Seçici Kurul Üyeleri, “Kurum Çalışanlarının arasında güven, dayanışma ve motivasyonu tiyatro çalışmaları ile sağlamak amacıyla sahnelenen yapımlar” kategorisinde tiyatroya desteklerinden dolayı İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ve “Bir Cinayet Şeysi” adlı oyundaki yapım performansından dolayı oyunun yönetmeni Hakan Susuz’u ödüle layık gördüler.
 
Direklerarası Seyirci Ödülleri Seçici Kurul Üyeleri’nin Türkiye ve KKTC’de sahne açan tiyatroların sezon oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları, Halk Jürisi  (Seyirci)  olgusu ile değerlendirdikleri bir ödüllendirme sistemi olduğunu bildiren Hakan Susuz, Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyelerinin, 2016-2017 Tiyatro Sezonunda Ege Bölgesi’nde sahnelenen oyunları seyrederek; Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği Oyunlar, Oyuncular ve Tiyatro grupları kategorilerine göre ödül verdiklerini söyledi.
 
2010 yılında kurulan İAOSB Tiyatro Kulübü’nün, 2016-2017 sezon oyunu “Bir Cinayet Şeysi” oyunu ile Direklerarası Seyirci Ödülleri seçici kuruluna başvuru yaptığını açıklayan Susuz, “25 Şubat 2017 tarihindeki gösterimiz jüri tarafından izlenip ön değerlendirme yapıldı. Ardından nihai seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda, 9 Mayıs 2017 tarihinde Manisa Şehir Tiyatrosu salonunda bir ödül töreni gerçekleştirildi” dedi. Ödül törenine tiyatro grubu oyuncuları ile birlikte katılan Susuz’a ödülü Manisa Şehir Tiyatrosu sanatçısı Derya Bozdağan takdim etti.
 
Ödüllerin takdimin ardından teşekkür konuşması yapan Susuz, “ ‘İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Tiyatro Topluluğu’ denildiğinde, sanayi bölgesi ve tiyatro kavramlarının yan yana gelmesi ilk etapta duyanları şaşırtıyor. Üretmek sadece değer yaratan emek ortaya koymak demek değildir, 600 fabrikanın ve 40 bin çalışanın bulunduğu bir bölgede çalışanların sosyal ihtiyaçları olduğunu unutmamak gerekir. Her şeyden önce insanız... Bu ihtiyaçlar için ‘neler yapabiliriz’ diye düşünülmüş ve ortaya sanat müziği korusu, fotoğrafçılık kulübü ve tiyatro kulübü çıkartılmış.  2010 yılından bu yana Bölgemizde amatör bir ruhla profesyonelce oyunlar çıkartmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalardaki katkılarından dolayı İAOSB Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğüne; çalışmaların ödülle takdir edilmesi aşamasında da Direklerarası Seçici Kurulu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir