İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Tiyatro Kulübü, İzmir Kent Radyosu'na konuk oldu

 
Sanata verdiği destekle de adından söz ettiren İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin 2010 yılında kurulan İAOSB Tiyatro Kulübü, her geçen gün izleyici kitlesini artırıyor. Sergilediği 6 oyun ile adından sıkça söz ettiren yazar ve yönetmen Hakan Susuz, İzmir Kent Radyosu’na konuk olarak İAOSB Tiyatro Kulübü’ nü anlattı.
 
Kendini amatör ruhlu tiyatroperver olarak betimleyen Hakan Susuz, herkesin içerisinde sessizce bekleyen, ‘bu kesin benim’ dediği onlarca insanın olduğunu, kulüp olarak da sadece bu sessiz insanları metin aracılığıyla dışa vurarak, sahnelediklerini söyledi.
 
Tiyatroyu ‘zihnimizin köşelerinde uçta geride kalan şeyleri ortaya çıkarmak’ olarak tanımlayan Susuz, oynadıkları oyunu seyirciye yaşatmaya çalıştıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “İAOSB Tiyatro Kulübü, 2010 yılında ‘Yaşayan Bölge’ temasının bir parçası olarak kuruldu ve şu zamana kadar 6 oyun sergiledi. Bugün, firma sahipleri ve çalışanlarından oluşan 24 kişilik bir grubuz. Hepimiz önce işlerimiz ile daha sonra da hobi olarak tiyatro ile ilgileniyoruz. Bu işe amatör bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Bu nedenle de aile ortamı bizim için çok önemli. Çalışmalara çocuklarıyla katılan üyelerimiz var. Bu sayede hem stresleri gidiyor hem eğleniyorlar hem de aile bağları güçleniyor. Her sene mutlaka bir oyun sergilememiz gerekiyor. Sürekli adaptasyon süreci gerektiği için ancak bir oyuna kanalize olabiliyoruz. İşin güzel tarafı da kendi oyunlarımıza odaklanmış oluyoruz.”
 
16 ile 60 yaş arası geniş bir oyuncu kitlesine sahip olduklarını belirten Susuz; “Kadromuz amatör bir ruha sahip olduğundan, daha öncelerde sahnelediğimiz Ray Cooney’in Meraki’si ya da Ahmet Vefik Paşa’nın kaleme aldığı Karmakarışık’ı gibi var olan metinlere hazırlanmak çok büyük çaba gerektiriyor. Dolayısıyla kadroya göre metin bulmak zorlaşıyor. Bu duruma çözüm olarak ben de kendi yazdıklarımı su üstüne çıkarmaya başladım ve kendi oyuncularıma göre metinlerimi tekrar düzenledim. Burada önemli olan okunacak yazının büyüklüğüne bakmadan rolüne kendini adamaktır. Bazen 2 saatlik bir oyunda tek bir cümle repliğiniz olabilir ama bir bakmışsınız ki seyirciler tarafından en çok konuşulan siz olmuşsunuz. Seyircinin daha sonraki tepkisi zaten başarılı olup olmadığınızı belirliyor” diye konuştu.
 
Hedeflerinin seyircisine kendilerinden bir parça bulmalarını sağlamak olduğunun altını çizen Susuz, amatör olunsa bile sahnede profesyonel olmak için verilen mizanseni doğru ses ve duruş ile aktarmanın çok önemli olduğunu söyledi.  
 
İAOSB Bölge Müdürlüğü Atatürk Toplantı Salonu’nda sergiledikleri “Bir Cinayet Şeysi” oyunu ile Direklerarası Seyirci Ödülü’nü kazandıkları bilgisini de veren Susuz, İAOSB Yönetim Kurulu’na da katkılarından dolayı teşekkür etti.
 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir