İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Özel İAOSB Nedim Uysal MTAL Yeni Döneme Kapılarını Açtı

Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının açılışını konferans salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirdi. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve okula ismini veren Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende, öğrenciler keyifli sunumlara imza attılar.
 
Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarılar dileyerek sözlerine başlayan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Türkiye’nin geleceğini yetiştirme misyonu ile çıktıkları yolda gerek akademik kadro gerekse fiziksel donatılar bakımından Türkiye’de örnek gösterilen bir okula imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Uğurtaş, “Okulumuzu gezen bakanlar ve milletvekilleri ‘burası üniversite olmalı’ diyorlar. En son Sanayi Bakanımız okulumuzu ziyarete geldiğinde, ‘bizim, organize sanayi bölgeleri içerisinde kolejler kurma hayalimiz vardı; görüyorum ki siz fazlasıyla bunu gerçekleşirmişsiniz, hepinizi kutluyorum’ dedi ve sayın bakan her ziyaret ettiği yerde okulumuzdan bahsediyor. Fiziksel üstünlük bir yanda, akademik anlamda da oldukça iddialıyız” dedi.
 
Hayal kurmadan başarıdan bahsedilemeyeceğine dikkat çeken Uğurtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Türkiye gibi gelişen ve gelişmekte olan tüm ülkelerin yolu beşinci sermayeden, yani sizlerden geçiyor. Sizler iyi eğitim almazsanız, ülkenin bugünkü dünya şartlarında rekabetçi bir yapıya bürünme şansı yok. Türkiye’nin eğitim kalitesine baktığımız zaman çok vahim bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Şöyle ki; Türkiye’nin başarılı öğrenciler yetiştirme oranı yüzde 3 iken Singapur’da bu rakam yüzde 25’e ulaşıyor. Binde 3’lük bir başarı oranıyla biz nasıl yol alabiliriz? Matematikte 72 ülke arasından 50. sıradayız… Okuduğunu anlama konusunda 33. sıradayız… Tüm bunlara bağlı olarak; biz Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak nitelikli, iyi eğitimli gençler yetiştirip; sanayimize ve ülkemize başarılı gençler kazandırılabileceğini göstermek için buradayız. Bunu gösterecek olan sizlersiniz. Biz var gücümüzle yanınızdayız ancak hikayeyi yazacak olan sizlersiniz.”
 
Okulun kurulmasında büyük emeği geçen duayen sanayici, Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal’a da maddi-manevi desteklerinden dolayı teşekkür eden Uğurtaş, “Önemli olan okul açmak değil, başarıyla o okulları yaşatabilmektedir. Tüm gücümüzle bunun için çalışıyor olacağız” ifadesinde bulundu.
 
Ar-Ge ve Ür-Ge ile ilerlemeyi hedefleyen ülkemizin temel bilimlere yönelik konusunda donanımlı mezunlar hazırlaması gerektiğine dikkat çeken Uğurtaş, öğretmenlerden 7 tane istekte bulunarak, şunları söyledi:
 
“Değerli öğretmenlerim; sizlerden 7 tane ricam var. Gençlerimizin; küresel beceri, eleştirel düşünme ve iş birliği, zihinsel çeviklik ve esneklik, insiyatif alma, sözlü ve yazılı iletişim, veri analizi ve hayal kurma kurma becerilerini geliştirme odaklı yol alalım ki ülkemizi sağlam ellere emanet edebilelim. Tüm gençlerimize başarılı bir yıl diliyorum”.
 
Okula adını veren Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal da OSB içinde yer alan bir eğitim kurumda olmanın avantajlarına dikkat çekerek velilere seslendi:
“Evlatlarınızın geleceği konusunda içiniz rahat olsun. Her bir öğrencimiz pırıl pırıl parlıyor. Bu nedenle böyle bir okulun açılmasına sebep olan İAOSB Yönetim Kurulu’ na teşekkür ediyor, tüm gençlerimize başarılar diliyorum.”
 
Okul Müdürü Satı Çalışkan da 2016-2017 yılında tüm öğrencilerin bir üst sınıfa geçme başarısını gösterdiğini hatırlatarak, “Bu öğretim yılında 12. sınıfa devam eden öğrencilerimiz geçtiğimiz yaz döneminde Bölgemiz işletmelerinde 40 günlük staj çalışması yaparak; iş yeri koşullarını, çalışma disiplinini, gerçek üretim ortamlarını tanıdılar. Tüm bu çalışmalar onların daha da olgunlaşmasını, hayata ve geleceğe farklı bakmalarını sağladı. İnanıyorum ki bu deneyim ve kazanımlarını kendilerinden sonra gelen arkadaşlarına aktaracak, onlara iyi örnek olacaklardır. 12. sınıf öğrencilerimiz aynı zamanda okulumuzun ilk mezunları olacaklar. Dolayısıyla bu öğretim yılı içerisinde üniversite sınavına girecekler. Öğrencilerimizle haftasonları da dahil olmak üzere çalışmaya başladık” diye konuştu.
 
Çalışkan, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkan, değişikliklere uyum sağlayan, sorumluluk alabilen ve çözüm üreten 21. yüzyıl dünya vatandaşları yetiştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.  

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir