İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Makedon Öğrenciler İAOSB'de

Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür Merkezi’nde Türkçe eğitim alarak öğrenim gören Makedon öğrenciler İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.
İAOSB Bölge Müdürlüğü Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, İAOSB Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Şefi Meryem Yazıcıoğlu,  Makedon öğrencilere Bölge hakkında bilgiler verdi.
 
Hayata geçirdiği projeler ile birçok ilke atan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin diğer OSB’lere örnek olan çalışmalarına değinen Yazıcıoğlu, 40 bin kişiye istihdam sağlayan Bölge’nin, Türk ekonomisinin lokomotifleri arasında yer aldığını söyledi.
 
Programda konuşan Makedonya'dan gelen Kimya Öğretmeni Sevdiye Selim ise Türkiye'yi ana vatanları gibi hissettiklerini söyledi. Selim, "Türkçe'yi unutmuş bölgelerden çocukları alıp kendi ana dilinden Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür Merkezi’ne gelerek eğitim alan öğrencilerimiz ile İzmir’e bir gezi yaptık ve çocuklarımıza üniversiteleri, önde gelen kurum ve kuruluşları gezdirdik. Biz burada ana vatanımızdayız. Biz Makedonya'da arkamızda Türkiye Cumhuriyeti varken çok mutluyuz” diye konuştu.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir