İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Uğurtaş Güven Tazeledi

İAOSB Genel Kurulu’nda ekibiyle birlikte güven tazeleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Bölge sanayicilerinin büyük mücadelelerle üretim ve istihdam yaratma görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Uğurtaş, OSB’lerin, katılımcılarının birbirleriyle sinerjilerini sağlayarak hızlı gelişmesine destek olma misyonunu hatırlatırken, OSB içinde üretim yapan sanayicilerin daha büyük bedel ödemek zorunda kaldığına dikkat çekti.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin 17. Olağan Genel Kurulu’nda, Başkan Hilmi Uğurtaş öncülüğündeki Yönetim Kurulu’na oy birliği ile ‘yola devam’ kararı çıktı. OSB Kanunu’nda yapılan değişiklikle OSB Yönetim Kurulu Üyelerinin 4 yıl için seçilmesi hükmünün getirilmesiyle 2 yıllık görev süreleri 4 yıla uzayan İAOSB Yönetim Kurulu’nda, Hilmi Uğurtaş ve Yönetim Kurulu, güven tazeledi.
 
Sanayi ve tarım üretimine odaklanılmalı
 
Genel Kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Uğurtaş, dünya ve Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntılar hakkında bilgiler aktararak, tüm bu olumsuz koşullara ve ortama rağmen İAOSB’li sanayicilerin büyük mücadelelerle üretim ve istihdam yaratma görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti.
 
İhracatta yaşanan artışın ekonomiye can suyu verdiğini hatırlatan Uğurtaş, son dönemlerde kurların yükselmesi ile birlikte ihracatta da bir gerileme yaşandığına dikkat çekerek, ekonominin sıkıntılı süreçten geçtiğinin altını çizdi. 2019’un ilk çeyreğinin oldukça vasat bir seyir izlediğini vurgulayan Uğurtaş, ikinci çeyrek beklentilerinin de benzer nitelikte olduğunu söyledi. Kutuplaşan siyaset ve artan işsizlik rakamları ile birlikte yabancı sermaye girişinden de uzak kalan ülkemizde sanayi ve tarım üretimi olmadan ilerleme kaydedilemeyeceğinin altını çizen Uğurtaş, şu noktalara dikkat çekti:
 
“Üretimden vazgeçersek ilerlememize imkan kalmaz. Sanayi ve tarım üretimini artırmaya odaklanmamız gerekir. Çünkü hizmet sektörü ile büyüme sağlama şansımız yok.
 
Son yıllardasanayileşmenin gayri safi milli hasıladan aldığı pay sürekli geriliyor. Tarımda kendi kendine yeten dünyanın 7 ülkesinden biriyken, patatesi bile ithal eder hale geldik. Üretmek için eğitmek zorundayız. Nitelikli teknik elemanınız yoksa sanayileşmede bugün olduğu gibi düşük-orta teknolojiden ileri gitme şansınız yok demektir. İleri teknoloji ihracatında bizden çok geride olduğunu düşündüğümüz ülkeler, bugün bizi geçmiş durumdalar. Ar-Ge ve invasyona ciddi destekler sağlanıyor ancak önemli olan doğru projelerin bu destekler ile buluşabilmesi… Bu nedenle hepimiz düşünmek zorundayız.”
 
Katılımcılarımızın rekabet gücüne destek vermek için çalışıyoruz
 
10 yıl öncesine kadar atık su, elektrik, yol, doğal gaz, iletişim gibi geleneksel hizmetleri
gerçekleştirmesi beklenen OSB’lerin, değişen dünyanın koşullarına bağlı olarak, bugün işletmelerin rekabet güçlerine destek veren çalışmalar da yürütmesi gerektiğine dikkat çeken Uğurtaş, bu konuda Bölge’de gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.
 
Son dönemlerde artan yağışlara bağlı olarak yaşanan sel felaketlerini hatırlatan Uğurtaş, İAOSB’de bu alanda titizlikle yürütülen çalışmalara bağlı olarak en ufak bir sıkıntının bile yaşanmadığına dikkat çekti. Söz konusu süreçleri başarı ile atlattıklarının altını çizen Uğurtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bölgemizde bir yandan mevcut kanalizasyon şebekemizi diğer yandan pompa istasyonlarımızı güçlendirmeye, diğer şebekelerimizi yenilemeye devam ediyoruz. Bu yıl yollarımıza 1000 tona yakın asfalt dökerek yer yer şekil bozuklukları yaşanan noktaları tamir ettirdik. ATAER Enerji Santrali’mizin yanında yer alan ve satışını gerçekleştirdiğimiz parsellerin altyapı çalışmalarını tamamladık. Sanayicilerimiz söz konusu alanları kullanmaya başladılar. Tüm bunların yanı sıra organizemizi ileriye taşımayı amaçlayan yürüttüğümüz mevcut çalışmaları devam ettirdik. Bununla birlikte katılımcılarımıza bir yandan ‘hizmet’ konusunda tam donanımlı bir Bölge’de üretim yapmanın rahatlığını sağlamak için çalışırken, diğer yandan sanayicilerimizin rekabet etme güçlerine destek vermeyi amaçlayan projelere imza attık. Mayıs ayında İrlanda eski Başbakanı John Bruton başta olmak üzere bu alanda söz sahibi olan isimleri bir araya getirdiğimiz Sanayi 4.0 Sempozyumu’nu düzenledik. Tam gün süren ve 500’ün üzerinde konuğu ağırladığımız sempozyumumuzda Türkiye’nin sanayi 4.0 konusunda hangi noktada olduğundan, neler yapması gerektiğine uzanan süreçleri masaya yatırdık. Çok ciddi kazanımlar elde ettik. Camiamızda yeni yeni konuşulmaya başlanan üniversite-sanayi işbirliğinin bu yıl 8.’sine imza attık. Katılımcılarımızı bölgemizin üniversitelerinden gelen değerli akademisyenler ile bir araya getirerek yeni projelerin oluşturulmasına, mevcut çalışmaların geliştirilmesine yönelik zemin yarattık. Bununla birlikte Dünya Bankası tarafından desteklenen Yeşil OSB projemizin çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çalışma için İzmir Kalkınma Ajansı’ndan destek aldık.”
 
Okulumuz ile ülke sanayine ve ekonomisine ışık tutuyoruz
 
Uğurtaş, özellikle Bölge sanayicisinin istediği ve beklediği yetişmiş insan kaynağının temini açısından, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çok önemli bir misyon yüklendiğini belirterek, “Okulumuz sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de örnek gösterilen bir okul haline gelmiştir. Meslek lisemiz hepimizin gurur duyduğu bir proje oldu. Okulumuzu ziyaret eden herkes, burayı örnek gösteriyor. Bugün yüzde 100 bursla, 3 farklı alanda eğitim-öğretim sağladığımız 416 öğrencimiz var. Okulumuza artan ilgi, sanayimizi aydınlatan ışığın da yükselmesini sağlıyor. Öyle ki İstanbul’da yaşarken, okulumuza kayıt yaptırmak istediği için ailesi ile İzmir’e taşınan öğrencimiz ile her gün Güzelbahçe’de kazandığı Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırmak yerine 1,5 saat yol gelip gitmeyi göze alarak okulumuza kaydını yaptıran öğrencimiz altını çizdiğim inancımızı kuvvetlendiriyor, ne denli doğru yolda olduğumuzu bizlere gösteriyor.
 
Okulumuzdan mezun olan ‘iyi eğitilmiş gençlerimizin’ ülke sanayine hem ara eleman hem de isterlerse mühendis olarak döneceklerini biliyorum. Sizden aldığımız güçle başardık bunu. Bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum. Bölgemizin kulakları her yerde çınlatılıyor. Çocuklarımızın başarı oranı her yıl artıyor. Okuyan çocuklarımız da tam burs olduğu gibi ekonomik durumu iyi olmayan gençlerimize de burs veriyoruz. Bugün hala İAOSB olarak 132 öğrenciye burs imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.
 
Taleplerimizin takipçisi olacağız
 
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Uğurtaş, 31 Mart yerel seçimleri nedeni ile Bölge’yi ziyaret eden Belediye Başkan adaylarına Bölge sanayicisinin beklentilerini ve taleplerini aktardıklarını belirterek, 31 Mart sonrası söz konusu konuların takipçisi olacaklarını söyledi. Uğurtaş, özellikle İAOSB’nin sınırlarının genişletilmesi ve ulaşım, çevre yolu, körfez geçişi, tramvay, bisiklet yolu konusunda başkan adaylarına taleplerini gerekçeleri ile ilettiklerini vurguladı. Uğurtaş, İAOSB’de gelişerek büyüyen, büyümesini sürdürmek istese de buna imkan bulamayan katılımcıların, Bölge’den ayrılmak istememesine rağmen yer olmadığı için üretim alanını farklı bölgelere taşımak zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Biz de bu nedenlerden dolayı daha fazla alan yaratma konusunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmayı teklif ettik.
 
Büyümek isteyen sanayici dostlarım buradan ayrılmak zorunda kalıyorlar. İAOSB’nin kaynaklarını, bugün geldiği noktayı burada heba etmememiz, daha fazla üretici ile bu hizmetleri buluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Her iki başkan adayı da bu konuda olumlu tavır içindeydi. Bu konuda yol alabileceğimizi umuyorum” dedi.
 
OSB içindeki sanayici daha fazla ödüyor
 
Sanayicileri bir araya getiren organize sanayi bölgelerinin, katılımcılarının birbirleri ile sinerjilerini sağlayarak, hızlı gelişmesine destek olmak gibi bir misyonu olduğunu hatırlatan Uğurtaş, bugün gelinen noktada OSB dışında faaliyet gösteren sanayicilerin daha düşük maliyetler ile üretim yaptıklarını söyledi.
 
Üreticinin sırtındaki yüklerin hafiflemesi gerekirken, OSB içerisinde üretim yapan sanayicinin daha büyük bedeller ödemek zorunda kaldığına dikkat çeken Uğurtaş, konuya ilişkin şunları kaydetti:
 
 
“Bölge dışında 300 bin m3 doğal gaz tüketiminde bulunanlar, Bölge sınırı içinde bu miktarı tüketenlerden yüzde 10 oranında daha ucuza doğal gaz kullanıyor. Elektrikte de ne yazık ki aynı mantık hakim. Biz bu durumu gerek İAOSB gerekse OSBDER olarak dile getirdik ancak ne yazık ki bu sıkıntımız henüz herhangi bir çözüme ulaşamadı.”
İAOSB Genel Kurulu’nda ekibiyle birlikte güven tazeleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Bölge sanayicilerinin büyük mücadelelerle üretim ve istihdam yaratma görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Uğurtaş, OSB’lerin, katılımcılarının birbirleriyle sinerjilerini sağlayarak hızlı gelişmesine destek olma misyonunu hatırlatırken, OSB içinde üretim yapan sanayicilerin daha büyük bedel ödemek zorunda kaldığına dikkat çekti.
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin 17. Olağan Genel Kurulu’nda, Başkan Hilmi Uğurtaş öncülüğündeki Yönetim Kurulu’na oy birliği ile ‘yola devam’ kararı çıktı. OSB Kanunu’nda yapılan değişiklikle OSB Yönetim Kurulu Üyelerinin 4 yıl için seçilmesi hükmünün getirilmesiyle 2 yıllık görev süreleri 4 yıla uzayan İAOSB Yönetim Kurulu’nda, Hilmi Uğurtaş ve Yönetim Kurulu, güven tazeledi.
 
Sanayi ve tarım üretimine odaklanılmalı
 
Genel Kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Uğurtaş, dünya ve Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntılar hakkında bilgiler aktararak, tüm bu olumsuz koşullara ve ortama rağmen İAOSB’li sanayicilerin büyük mücadelelerle üretim ve istihdam yaratma görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti.
İhracatta yaşanan artışın ekonomiye can suyu verdiğini hatırlatan Uğurtaş, son dönemlerde kurların yükselmesi ile birlikte ihracatta da bir gerileme yaşandığına dikkat çekerek, ekonominin sıkıntılı süreçten geçtiğinin altını çizdi. 2019’un ilk çeyreğinin oldukça vasat bir seyir izlediğini vurgulayan Uğurtaş, ikinci çeyrek beklentilerinin de benzer nitelikte olduğunu söyledi. Kutuplaşan siyaset ve artan işsizlik rakamları ile birlikte yabancı sermaye girişinden de uzak kalan ülkemizde sanayi ve tarım üretimi olmadan ilerleme kaydedilemeyeceğinin altını çizen Uğurtaş, şu noktalara dikkat çekti:
 
“Üretimden vazgeçersek ilerlememize imkan kalmaz. Sanayi ve tarım üretimini artırmaya odaklanmamız gerekir. Çünkü hizmet sektörü ile büyüme sağlama şansımız yok. Son yıllardasanayileşmenin gayri safi milli hasıladan aldığı pay sürekli geriliyor. Tarımda kendi kendine yeten dünyanın 7 ülkesinden biriyken, patatesi bile ithal eder hale geldik. Üretmek için eğitmek zorundayız. Nitelikli teknik elemanınız yoksa sanayileşmede bugün olduğu gibi düşük-orta teknolojiden ileri gitme şansınız yok demektir. İleri teknoloji ihracatında bizden çok geride olduğunu düşündüğümüz ülkeler, bugün bizi geçmiş durumdalar. Ar-Ge ve invasyona ciddi destekler sağlanıyor ancak önemli olan doğru projelerin bu destekler ile buluşabilmesi… Bu nedenle hepimiz düşünmek zorundayız.”
 
Katılımcılarımızın rekabet gücüne destek vermek için çalışıyoruz
 
10 yıl öncesine kadar atık su, elektrik, yol, doğal gaz, iletişim gibi geleneksel hizmetleri
gerçekleştirmesi beklenen OSB’lerin, değişen dünyanın koşullarına bağlı olarak, bugün işletmelerin rekabet güçlerine destek veren çalışmalar da yürütmesi gerektiğine dikkat çeken Uğurtaş, bu konuda Bölge’de gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.
 
Son dönemlerde artan yağışlara bağlı olarak yaşanan sel felaketlerini hatırlatan Uğurtaş, İAOSB’de bu alanda titizlikle yürütülen çalışmalara bağlı olarak en ufak bir sıkıntının bile yaşanmadığına dikkat çekti. Söz konusu süreçleri başarı ile atlattıklarının altını çizen Uğurtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bölgemizde bir yandan mevcut kanalizasyon şebekemizi diğer yandan pompa istasyonlarımızı güçlendirmeye, diğer şebekelerimizi yenilemeye devam ediyoruz. Bu yıl yollarımıza 1000 tona yakın asfalt dökerek yer yer şekil bozuklukları yaşanan noktaları tamir ettirdik. ATAER Enerji Santrali’mizin yanında yer alan ve satışını gerçekleştirdiğimiz parsellerin altyapı çalışmalarını tamamladık. Sanayicilerimiz söz konusu alanları kullanmaya başladılar. Tüm bunların yanı sıra organizemizi ileriye taşımayı amaçlayan yürüttüğümüz mevcut çalışmaları devam ettirdik. Bununla birlikte katılımcılarımıza bir yandan ‘hizmet’ konusunda tam donanımlı bir Bölge’de üretim yapmanın rahatlığını sağlamak için çalışırken, diğer yandan sanayicilerimizin rekabet etme güçlerine destek vermeyi amaçlayan projelere imza attık. Mayıs ayında İrlanda eski Başbakanı John Bruton başta olmak üzere bu alanda söz sahibi olan isimleri bir araya getirdiğimiz Sanayi 4.0 Sempozyumu’nu düzenledik. Tam gün süren ve 500’ün üzerinde konuğu ağırladığımız sempozyumumuzda Türkiye’nin sanayi 4.0 konusunda hangi noktada olduğundan, neler yapması gerektiğine uzanan süreçleri masaya yatırdık. Çok ciddi kazanımlar elde ettik. Camiamızda yeni yeni konuşulmaya başlanan üniversite-sanayi işbirliğinin bu yıl 8.’sine imza attık. Katılımcılarımızı bölgemizin üniversitelerinden gelen değerli akademisyenler ile bir araya getirerek yeni projelerin oluşturulmasına, mevcut çalışmaların geliştirilmesine yönelik zemin yarattık. Bununla birlikte Dünya Bankası tarafından desteklenen Yeşil OSB projemizin çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çalışma için İzmir Kalkınma Ajansı’ndan destek aldık.”
 
Okulumuz ile ülke sanayine ve ekonomisine ışık tutuyoruz
 
Uğurtaş, özellikle Bölge sanayicisinin istediği ve beklediği yetişmiş insan kaynağının temini açısından, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çok önemli bir misyon yüklendiğini belirterek, “Okulumuz sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de örnek gösterilen bir okul haline gelmiştir. Meslek lisemiz hepimizin gurur duyduğu bir proje oldu. Okulumuzu ziyaret eden herkes, burayı örnek gösteriyor. Bugün yüzde 100 bursla, 3 farklı alanda eğitim-öğretim sağladığımız 416 öğrencimiz var. Okulumuza artan ilgi, sanayimizi aydınlatan ışığın da yükselmesini sağlıyor. Öyle ki İstanbul’da yaşarken, okulumuza kayıt yaptırmak istediği için ailesi ile İzmir’e taşınan öğrencimiz ile her gün Güzelbahçe’de kazandığı Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırmak yerine 1,5 saat yol gelip gitmeyi göze alarak okulumuza kaydını yaptıran öğrencimiz altını çizdiğim inancımızı kuvvetlendiriyor, ne denli doğru yolda olduğumuzu bizlere gösteriyor. Okulumuzdan mezun olan ‘iyi eğitilmiş gençlerimizin’ ülke sanayine hem ara eleman hem de isterlerse mühendis olarak döneceklerini biliyorum. Sizden aldığımız güçle başardık bunu. Bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum. Bölgemizin kulakları her yerde çınlatılıyor. Çocuklarımızın başarı oranı her yıl artıyor. Okuyan çocuklarımız da tam burs olduğu gibi ekonomik durumu iyi olmayan gençlerimize de burs veriyoruz. Bugün hala İAOSB olarak 132 öğrenciye burs imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.
 
Taleplerimizin takipçisi olacağız
 
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Uğurtaş, 31 Mart yerel seçimleri nedeni ile Bölge’yi ziyaret eden Belediye Başkan adaylarına Bölge sanayicisinin beklentilerini ve taleplerini aktardıklarını belirterek, 31 Mart sonrası söz konusu konuların takipçisi olacaklarını söyledi. Uğurtaş, özellikle İAOSB’nin sınırlarının genişletilmesi ve ulaşım, çevre yolu, körfez geçişi, tramvay, bisiklet yolu konusunda başkan adaylarına taleplerini gerekçeleri ile ilettiklerini vurguladı. Uğurtaş, İAOSB’de gelişerek büyüyen, büyümesini sürdürmek istese de buna imkan bulamayan katılımcıların, Bölge’den ayrılmak istememesine rağmen yer olmadığı için üretim alanını farklı bölgelere taşımak zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Biz de bu nedenlerden dolayı daha fazla alan yaratma konusunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmayı teklif ettik. Büyümek isteyen sanayici dostlarım buradan ayrılmak zorunda kalıyorlar. İAOSB’nin kaynaklarını, bugün geldiği noktayı burada heba etmememiz, daha fazla üretici ile bu hizmetleri buluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Her iki başkan adayı da bu konuda olumlu tavır içindeydi. Bu konuda yol alabileceğimizi umuyorum” dedi.
 
OSB içindeki sanayici daha fazla ödüyor
 
Sanayicileri bir araya getiren organize sanayi bölgelerinin, katılımcılarının birbirleri ile sinerjilerini sağlayarak, hızlı gelişmesine destek olmak gibi bir misyonu olduğunu hatırlatan Uğurtaş, bugün gelinen noktada OSB dışında faaliyet gösteren sanayicilerin daha düşük maliyetler ile üretim yaptıklarını söyledi.
 
Üreticinin sırtındaki yüklerin hafiflemesi gerekirken, OSB içerisinde üretim yapan sanayicinin daha büyük bedeller ödemek zorunda kaldığına dikkat çeken Uğurtaş, konuya ilişkin şunları kaydetti:
 
“Bölge dışında 300 bin m3 doğal gaz tüketiminde bulunanlar, Bölge sınırı içinde bu miktarı tüketenlerden yüzde 10 oranında daha ucuza doğal gaz kullanıyor. Elektrikte de ne yazık ki aynı mantık hakim. Biz bu durumu gerek İAOSB gerekse OSBDER olarak dile getirdik ancak ne yazık ki bu sıkıntımız henüz herhangi bir çözüme ulaşamadı.”

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir