İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

OSBDER Sanayinin Taleplerine Yönelik Ziyaretlerini Sürdürüyor

Sanayinin ve sanayicilerin sorunlarına çözüm üretilmesini sağlamak misyonu ile kurulan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Yönetim Kurulu, bu kapsamda bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
 
Sanayi camiasının her platformda altını çizdiği nitelikli eleman sıkıntısına yönelik olarak Mesleki Eğitimden Sorumlu Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile bir araya gelen OSBDER Yönetim Kurulu, mesleki eğitime yönelik yürütülen çalışmalarda çeşitli iyileştirme ve gelişmeler talebinde bulundu. OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, branş derslerinin 9. sınıftan itibaren müfredata konulmasını istediklerini söyledi. Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde, yüzde 100 burs ile mesleki ve teknik eğitim veren Anadolu Lisesi kurduklarını hatırlatan Uğurtaş, mezun ettikleri her öğrencinin yaptığı işi, çalıştırdığı makineyi, yürüttüğü projeyi bilen, sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek gençler olarak yetiştirildiğini, Türkiye’nin ancak bu vizyon doğrultusunda yetiştirilen gençler ile ‘nitelikli eleman’ sorununun üstesinden gelebileceğini söyledi.  
 
Bakan Yardımcısı Özer de OSB’lerdeki mesleki eğitim modellerinin iyi birer örnek olduğunu vurgulayarak, bu konuya yönelik Eylül ayı içerisinde OSBDER Yönetim Kurulu’nun da içerisinde yer alacağı bir toplantı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.
Mesleki ve teknik eğitimin önemine değinen Özer, “Bireyleri istihdama hazırlayan, sektörlerin ihtiyaçlarına göre sürekli yenilenen ve geliştirilen mesleki yeterliliğe sahip, üreten ve ekonomiye değer katan işgücünü yetiştirmeyi hedefliyoruz. Mesleki ve teknik eğitimin bir bütün olarak daha etkili hale getirilmesi; özellikle okul-sanayi iş birliğinin artması için OSB’lerde yer alan mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sayısını artırmak için çalışıyoruz” dedi.
 
Özer, OSBDER Başkanı Hilmi Uğurtaş’ın branş derslerine yönelik talebine ilişkin olarak da gelecek yılın programına branş derslerini 9. sınıftan itibaren aldıklarını bildirerek, gelecek süreçte alanların genişletilerek, dalların daraltılacağını söyledi.
 
BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özcan ile de bir araya gelen OSBDER Yönetim Kurulu, doğalgaz fiyatlarındaki öngörülmeyen keskin artışların sanayicileri büyük bir çıkmaza soktuğuna dikkat çekti. Özcan, söz konusu sıkıntının ülke genelinde yaşandığını bildirerek, “Biz de aldığımız ülkelere aynı taahhütleri verdiğimiz için maalesef sizlere de yansıtıyoruz. Biz taahhütlerimizde sorun yaşamazsak sizlere de yansıtmayız” diye konuştu.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir