İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB'li Sanayicilerden Birlik Mesajı Dayanışma Gecesi İle Geldi

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerinin birlik ve beraberlik mesajı verdiği İAOSB Sanayicileri Dayanışma Gecesi, Sunis Efes Royal Palace Resort ve Spa Otel’de gerçekleştirildi.

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, İAOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, İAOSB Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanları ve üyeleri, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, OSBDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Kemalpaşa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Buca Ege Giyim OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, İzmir İTOB OSB Yöneitm Kurulu Başkanı Onur Ramazan, Akhisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çınarlı, Aydın OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dereli, Çiğli Emniyet Müdürü Şenol Kurt’un yanı sıra İAOSB katılımcıları ve basın mensuplarının katıldığı gecede Ziynet Sali sahne aldı.

Geceye ev sahipliği yapan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Türkiye’nin askeri, memuru, işçisi, sanayicisi ile bir arada, güçlü bir ülke olduğunu dikkat çekerek, ülke ve dünya ekonomisi ile İAOSB’de yürütülen çalışmalara yönelik kısa bir değerlendirmede bulundu.

Türkiye’de ekonominin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Uğurtaş, açıklanan ekonomi programlarının olumlu neticeler vermesini ümit ettiklerini söyledi. İAOSB’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Uğurtaş, özellikle Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin her geçen yıl yükselen çıtasına değindi. Uğurtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okulumuz 2019 yılında ikinci mezunlarını vermiş, mezun olan tüm öğrencilerimiz 2 ya da 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına yerleşmeye hak kazanmıştır. 91 öğrencimizin büyük bölümü yüksek öğrenim programlarına yerleşmiştir. Türkiye genelinde Anadolu Liselerinden mezun olduğu sene 4 yıllık bir lisans programına yerleşenlerin oranı yüzde 28 iken bizim okulumuzda bu oran daha şimdiden yüzde 43’tür. Teknik liselerde ise bu oran yüzde 6’dır… Meslek liselerine yönelik olumsuz algıyı, elde ettiğimiz başarılarla yıkarsak, bu okulları tercih eden öğrenci kaynağını da daha nitelikli hale getirmiş oluruz.

 Bunun yolu da meslek lisemizden mezun olan gençlerimize üniversite yolunun da açık olduğunu gençlerimize ve ailelerine göstermekten geçmektedir.  Aksi takdirde söz konusu algının kırılması hedefini bir kenara koyarak, niteliksiz sonuçlara boyun eğmen durumunda kalırız. Okulumuzda bu yıl yüzde 8’lik dilimden de yüzde 1’lik dilimden de öğrencimiz var.  Türkiye’nin yolu sanayicilerden geçiyor. Sanayicilerin yolu da yetişmiş teknik elemandan geçiyor. Bizim kaliteli mühendislere de ihtiyacımız var. Kaliteli mühendise, kaliteli ara elemana da ihtiyacımız var, bunların da kaynağı meslek liseleri. Eğer gerçekten Türkiye’nin geleceği adına adımlar atmak istiyorsak bu konuda İAOSB gibi elimizi taşın altına koymalıyız. Umuyorum ki gelecekte bu fidanlar ağaç olacak ve tüm Türkiye’yi kucaklayacaklar.”

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir