İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Kemeraltı'ndan Dünyaya Yayılan Lezzet: Bolulu Hasan Usta

Tatlı denildiğinde akla ilk gelen markalar arasında yer alan Bolulu Hasan Usta, kalitesi ve lezzeti ile her geçen gün başarı grafiğini yükseltmeyi sürdürüyor. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde ürettikleri onlarca çeşit birbirinden leziz tatları güven dolu markaları altında Türkiye ve dünya pazarına sunan Bolulu Hasan Usta’nın ikinci kuşak sahiplerinden Rıdvan Gürgönül ile BHU markasının yolculuğunu konuştuk…
  • Bolulu Hasan Usta’nın kuruluşundan günümüze uzanan sürecini aktarır mısınız?
1982 yılında İzmir Kemeraltı'nda 18 metrekarelik bir dükkânda ilk olarak keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması satarak işe başladık. Kemeraltı'ndaki ilk dükkânımızda 4 çeşit ürün ile ilk sınavımızda başarılı olduk ve müşterilerimizden gelen yoğun istek üzerine Alsancak’ta ikinci şubemizi açtık. Müşterilerimiz Bolulu Hasan Usta lezzetleriyle daha sık buluşma ihtiyacı duydukça bayilik talepleri de arttı ve bu talebi karşılamak adına 1997 yılında, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren fabrikamızı kurduk. Fabrikamız aynı zamanda Türkiye’nin ilk tatlı fabrikası unvanına sahiptir.
 
  • Bolulu Hasan Usta’nın bugün ulaştığı şube ve çalışan sayısı, üretim potansiyeli hakkında bilgi verir misiniz?
 
Bolulu Hasan Usta’nın birbirinden lezzetli zengin menüsünde bulunan tatlı, makaron, dondurma, börek, kurabiye, pasta, Nespresso kahve çekirdeklerinden elde ettiğimiz sıcak-soğuk kahveler ve içecekler, el yapımı çikolatalar, yöresel kahvaltılıklar, Türk ve dünya mutfağından seçme yemek ve atıştırmalıkları, Türkiye çapında 27 şehir, yurt dışında ise KKTC, Katar, Bahreyn ve Irak olmak üzere 100'e yakın modern, konforlu mağazalarımızda sizlerle buluşuyor.
 
Bolulu Hasan Usta olarak dünya mutfağı ve serpme kahvaltılı konseptimizi ilk olarak İzmir Pasaport'ta hayata geçirdik. Gelen olumlu tepkilerden sonra Bostanlı, Çiğli, Ankara Kızılay, Balıkesir mağazaları da bu konseptte açıldı.
  • Ürünlerinizde kullandığınız malzemelerden müşteri memnuniyetine uzanan, sizi özel aynı zamanda farklı kılan başlıklara değinir misiniz?
Zengin serpme kahvaltı menümüzde Trabzon’dan gelen tereyağı, minumum 12 ay olgunlaştırılmış peynir çeşidi ve ev yapımı acı biber reçeli gibi denemeden vazgeçemediğiniz spesiyallerimiz bulunuyor. 20’ye  yakın çeşidin yer aldığı yemek grubunda ise İzmir Urla’dan toplanan enginarlar ile yapılan Enginar Çorbası, Tel Kadayıfa Sarılı Şinitzel ve Bolulu Külbastı gibi eşsiz tatlar sunuluyor. 
 
Fabrika ve merkezde 300, bayilerimizde 800 kişi olmak üzere 1100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye’nin en büyük tatlı taşıma filosuna ve FSSC 22000 Kalite Belgesi'ne sahibiz.
 
Bolulu Hasan Usta’da ‘’En iyi ürün en iyi ham madde ile üretilir.’’ hizmet anlayışı ile ilerliyoruz. Süt kendi çiftliğimizden, aşure için gerekli nar Menemen'den, ceviz Tokat Niksar’dan, gül suyu Isparta'dan, buğday Antep'ten,  şeker Uşak'tan, fındık Giresun'dan, karadut dondurması için gerekli karadut ise Tire'den geliyor.
 
Bolulu Hasan Usta’da damaklarda mükemmel lezzet bırakmanın sırrı “kusursuz müşteri memnuniyeti” ilkesinden gelir. Malzemenin en bolunu, en doğalı ve en tazesini kullanarak hazırladığımız tüm lezzetlerimizi en iyi şekilde müşterilerimize ulaştırmak ana prensibimizdir. Bu nedenle yenilenen konforlu ve sıcak atmosferli mağazalarımızda uzun sohbetlere ve keyifli molalara lezzetlerimiz ve deneyimli ekibimizle en iyi şekilde eşlik etmek tek gayemiz.
 
  • Bolulu Hasan Usta markasının gelecek hedefleri nelerdir?
 
Modern tesislerimizde gerçekleştirdiğimiz üretim ve franchising sistemi ile Türkiye ve yurt dışında açılacak daha pek çok noktada tüketiciyle buluşmaya devam edeceğiz. Türk markası olarak, dünya markası olma yolunda ilerleyeceğiz.

 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir