İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

ATAER Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

ATAER Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Olağan Genel Kurulu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Bölge Müdürlüğü Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı görevine İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Yazmanlığa Cem İnam, Oy Toplayıcılığa ise Kâmil Beğen oy birliği ile seçildi.
 
2021 yılı Faaliyet Raporu’nu sunarak konuşmasına başlayan ATAER Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu M. Atilla Baysak, 2021 Yılı bağımsız denetimden geçmiş finansal tabloları müzakereye açarak, “Türkiye’nin toplam elektrik kurulu güç kapasitesi 2021 Aralık ayında 99.734 MW seviyesine geldi. Toplam kurulu güçte ilk sırada 25.305 MW ile doğal gaz yer alıyor. Santralimizi kurma amacımız sanayicilerimize daha uygun şartlarda elektrik enerjisi sağlamaktı. Geçen yılki Genel Kurulumuzda; doğal gaz fiyatlarına yapılan zamlar, bakım maliyetleri, olumsuz piyasa koşulları, öngörülemez enerji fiyatlandırma politikaları dolayısıyla sizlerle birlikte zorunlu kararlar almak durumunda kaldık. Ancak 2022 yılında enerjinin önemini hepimiz bir kez daha yaşadık. Oysa ki bizler “olmayan enerji en pahalı enerji” demiştik. Santralin üretime verimli devam edebilmesi için gaz türbinlerinin bir tanesinin ara bakımı, bir tanesinin de büyük bakımlarının yapılması, arızalı olan buhar türbininin ise tamir edilmesi gerekiyordu. Tüm bunların maliyeti 3,5 milyon dolar tutuyordu. 2020 yılının kuruyla dahi bu tutar 26 milyon TL tutuyordu. 55 milyon TL olan borcun üzerine bu rakam da binecekti. Ödemeler için her yıl İAOSB’den 15 milyon TL sermaye artış talebimiz oluyordu. O günlerde bu tamirleri yaptırıp santrali verimli çalıştırdığımızda maliyet 329 TL/MWh iken piyasada elektrik fiyatı 318,70 TL/MWh idi. Bu maliyette sanayicimize elektrik satmak mümkün değildi” dedi.
Genel Kuruldan satış kararının alınmasıyla ATAER A.Ş.’ye ait gaz ve buhar türbinleri ile diğer ekipman ve yedek parçalarının Bor Billet Alüminyum San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne 8 Nisan 2021 tarihinde 7.139.220 dolara satıldığını belirten Baysak, “Faaliyetlerimize 40 bin metrekare arsa içerisinde yer alan şalt sahası sorumluluğu ve kiralama ile devam etmekteyiz. 2022 sonunda bu kira gelirimizde sona erecek, şalt sahası sorumluluğumuzun TEİAŞ’a devri için çalışıyoruz. Devir sürecine kadar sorumluluğumuz devam etmektedir” diye konuştu.
 
Toplam 150 hissedarın bulunduğu şirketin Yönetim ve Denetim Kurulu ibrasının gerçekleştirildiği Genel Kurulda Yönetim Kurulu listesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Yapılan görev dağılımı sonunda 1 yıl süre ile seçilen Yönetim Kurulu’nda; Yönetim Kurulu Başkanlığına Mehmet Atilla Baysak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Sinan Atik, Murahhas Üyeliğine Esat Özdemir oybirliği ile seçildi. Mehmet Sayıl Dinçsoy, Aydın Tümentümür, Mehmet Karahaliloğlu, Tevfik Mağara, Cem İnam, Bekir Girgin, Hüseyin Caner Önal ve Rıdvan Gürgönül de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir