İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Uğurtaş Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Fakültesi’ni birincilikle bitirerek gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta birbirinden başarılı çalışmalara imza atan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerine  ‘başarmak için doğru, dürüst ve azimli olun’ mesajını verdi.

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Ege Tekstil Grubu’nun düzenlediği seminerde, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olan, iş ve sosyal yaşamında önemli başarılara imza atmış, sektöre yön veren isimler bir araya gelerek öğrencilerin sorularını yanıtladılar.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Meclis Üyesi, aynı zamanda Özgün Boya firmasının sahibi Hilmi Uğurtaş, Yalaz Tekstil şirketinin kurucusu ve Genel Müdürü Altan Yalaz, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Sun Tekstil Sanayi Genel Müdürü Elvan Ünlütürk ve Narkonteks Tekstil firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerin moderatörlüğünü Prof. Dr. Kerim Duran üstlendi. 
 
Başarının ‘doğruluktan, dürüstlükten, verilen sözün arkasında durmaktan, yalansız çok çalışmaktan’ geçtiğine dikkat çeken İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, öğrencilere “ ‘Beni kim görüyor’ demeyin, her zaman takip edildiğinizin bilinci ile çok çalışın” tavsiyesinde bulundu.
 
Konuşmasında, Tıp Fakültesi’ne gitmek yerine Tekstil Bölümünü tercih ettiğini anlatan Uğurtaş, bugün tekstil sektörünün ciddi bir puan ve itibar kaybettiğini, bunda herkesin rolünün olduğunu söyledi. Uğurtaş, “Bizim zamanımızda parlayan bir inci olan tekstil sektörü, ülkemizde bir dönem batma noktasına geldi. Kamuoyu bu nedenle tekstile soğuk bakar oldu.  Bunda hepimizin kabahati var. Yavaş yavaş bu hatadan dönüyoruz. Bu hatadan ne kadar çabuk dönersek ülkemiz için o kadar iyi olur” diye konuştu.
 
Varlıklı olmayan bir aileden geldiğini, tatil günlerinde bile babasının dükkanında çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunmak zorunda kaldığını açıklayan Uğurtaş, hikayesini öğrencilere şöyle aktardı:
 
“Üniversite sınavlarına babamdan izin alarak hazırlandım. Üniversitede Sümerbank’ın bursla desteklediği öğrenciler arasında yer aldım. 1978 yılında mezun olduktan sonra Merinos’ta işbaşı yaptım. Daha sonra İzmir Yün’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldım. İlerleyen yıllarda kendi işimin sahibi olmaya karar vererek denim yıkama üzerine kurduğum Özgün Boya firmamı hayata geçirdim. Sermaye birikimi yaparak hızla büyüdük. O dönemlerde düzgün iş yapanların ilerleme şansı daha fazlaydı. Bugün İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu fabrikamızda ilklere imza atmayı sürdürüyoruz. Öyle ki ilk ‘buz mavisi’ kot rengini biz yaptık. İş hayatında belli noktalara geldikten sonra sosyal hayatta da yer almam gerektiği konusunda öneriler geldi. Bunun üzerine önce Ege Bölgesi Sanayi Odası Meslek Komitesi üyesi, daha sonra EBSO Meclis üyesi görevlerini üstlendim. Daha sonra İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı oldum ve 6 dönem boyunca üst üste başkan seçildim. OSB’lerin çatısı altında toplandığı OSBDER’in başkanlığını yürüttüm uzun yıllar ve bugün Başkan Yardımcısı olarak görevimi sürdürüyorum.”
 
Bir sanayici olarak sanayicilerin ‘mühendislerden’ beklentilerini de sıralayan Uğurtaş, teorik bilgilerle sınırlı, uygulama konusunda birikimsiz ‘mühendislerin’ piyasada tutunamadıklarını söyledi. Uğurtaş, “Sürekli kendinizi geliştirin. Staj yapın, staj yaparken işi gerçekten öğrenmek için çabalayın. Çok çalışın, kendinize güvenin. Sabırlı, azimli ve takipçi olun. Kendinize, ailenize ve topluma karşı sorumluluklarınızın olduğunu unutmayın. Bizler, birer aydın olarak nasıl yoktan bu noktalara geldiysek, sizlerin de bir aydın olarak görevi bu noktaya gelmek olmalıdır. Mesleğinizin kıymetini bilin ve ona güvenin…” diye konuştu.
 
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden de başarı hikayesini öğrencilerle paylaşarak, “Eğitim döneminizi gerek akademik bilgilerde gerekse uygulamalarda verimli değerlendirirseniz kazanan siz olursunuz” dedi.
 
Sun Tekstil Sanayi Genel Müdürü Elvan Ünlütürk de mesleki bilgiler kadar insani ilişkilerin ve yabancı dil bilmenin de büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, ‘İnsanlarla ilişkileriniz ne kadar kuvvetli olursa, ikna kabiliyetiniz de o denli yüksek olur” ifadesinde bulundu.
 
Yalaz Tekstil şirketinin kurucusu ve Genel Müdürü Altan Yalaz da öğrencilerin staj dönemini iyi değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Bize staj dosyasını imzalatmak için değil, işi öğrenmek için gelmelisiniz. Bu niyetle yola çıkmazsanız hayalleriniz hayal olarak kalır” dedi.
 
Narkonteks Tekstil firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay ise bir mühendisin üretimin her aşamalarında görev alması gerektiğine dikkat çekerek, “Hiçbir şey size gümüş tepsi içinde sunulmaz. İş görüşmesine gelen bir mühendisin, ‘kaç saat çalışacağım, Cumartesi-Pazar çalışacak mıyız?’ soruları ile görüşmeye gelmemesi gerekir” diye konuştu.  

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir