İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Yönetimi İmarla İlgili Uyardı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu tarafından Bölge katılımcıları ile gerçekleştirilen toplantıda, Yapı-imar konularında Bölge yönetimi ile katılımcılara düşen görev ve sorumluluklar hakkında bilgi verildi.
 
İAOSB’ de yürütülen projeler, gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması gerekenlere ilişkin Yönetim Kurulu’ nun mevzuat ve Genel Kurul kararları doğrultusunda hareket ettiğini söyleyen İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş,  Eylül 2013 – Şubat 2014 ayları arasında TC. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri tarafından İAOSB’ de gerçekleştirilen denetlemede “Yapı ve imar” konularının öne çıktığını belirtti. Sanayicilerin bu konuda haklı gibi gözüken birçok neden öne sürdüğünü ifade eden Uğurtaş, İmar konusunda OSB Kanunu ve Yönetmeliğine uymayan her türlü yapılaşma ve uygulamanın en kısa sürede ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. İAOSB Yönetim Kurulu olarak kanunsuz hiçbir uygulamaya izin vermeyeceklerini belirten Uğurtaş konuya ilişkin şunları kaydetti:
 
“5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 4562 sayılı OSB Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde, OSB’ lerde yapı ve imar konularına ilişkin açık ve net hükümler bulunmaktadır. İmar kirliliği, kamusal alan işgalleri ve kiracılık konularında, Türkiye’ deki OSB’ lerde üretim yapan her sanayici kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmek zorundadır. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, GSM (Gayri sıhhi müessese) ruhsatı alabilmek için de, firmanın yükümlülükleri kanunlarla düzenlenmiştir. Bu zorunluluklar yerine getirilmeden, ya da eksikler giderilmeden firmalara ruhsat verilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Herhangi bir uygunsuzlukta, Genel Kurul, Yönetim - Denetim Kurulu ve Bölge Müdürümüzün farklı sorumlulukları var. Bu sorumluluklarımıza ilişkin katılımcılarımızın empati yaparak kendilerini bizlerin yerine koymasını bekliyoruz. İAOSB Yönetim Kurulu olarak; Bölgemizdeki uygulamalarda Kanun ve Yönetmeliklere uygun çerçevede hareket edilip edilmediğini denetlemek, olumsuz halin tespitinde gerekli uyarıyı yapmak, olumsuzluk giderilmediğinde yine kanun ve yönetmeliklerde belirtilen yaptırımları uygulamak bizlerin görevidir.   Bölge katılımcılarımızın bundan sonraki süreçte kurallara uygun hareket etme konusunda daha fazla özen göstereceklerine inanıyor ve bunu her katılımcımızdan bekliyoruz.
 
“Bölgemizin her bakımdan mükemmel olması için hep beraber katkı koymak zorunda olduğumuz bilinciyle katılımcılarımızın yönetime destek olacağına inancım tamdır” diyen Uğurtaş, Organize Sanayi Bölgelerinde yapılaşma oranının arttırılması için ortak hareket edilerek, konunun  kamuoyuna ve Hükümete her platformda açıklanması gerektiğini ifade etti. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir