İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Tek Rakibi İle Birleşen LST, Enerjisini Dünya Lideri Olmaya Harcayacak

Alanında dünyanın ilk iki firması arasında yer alan, ilaçlara karekod sistemini getiren, geliştirdikleri bir yazılım ile beyin tümörü ameliyatlarında alınan parçanın anında iyi ya da kötü huylu olduğunun belirlenmesini sağlayan; milli savunmadan, kozmetiğe, gıdadan, alkollü içecek ve tekstil sektörüne yönelik geliştirdiği Lazer sistemi ile hem sanayicinin hem de çalışanların yüzünü güldüren LST (Laser Systems Technology), tek rakibi olan İspanyol Jeanalogia firması ile ortaklık anlaşması imzaladı.
 
Bu anlaşma ile birlikte gücünü birleştirerek birbirinden inovatif ‘ekolojik makineler' hayata geçirmeye hazırlanan firmanın ortaklarından Melih Özçelik, yapılan ortaklığın detaylarını ve gelecek dönem projelerini Atatürk Organize Haber Dergisi okuyucularıyla paylaştı…
 
2003 yılından CO2 ve YAG  Lazer konusunda çeşitli sektörlere uygulamalar yapan iki büyük firmadan birisi olduklarının altını çizen Özçelik, rakipleri olan Jeanalogia firması ile yaptıkları ortaklık anlaşmasıyla özellikle Denim ve tekstil sektörüne ‘ekolojik sistemler ve inovatif ürünlerin’ kazandırılacağının müjdesini verdi. 5 yıl içinde 6 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildiren Özçelik, Jeanalogia markası altında 2015 yılı Ocak ayında patentli yeni ürünlerini piyasaya sürmeye hazırlandıklarını söyledi.
 
İlkleri hayata kazandırdı, 10 yılda 40 ülkeye kendini tanıttı
 
Kurulduğu günden itibaren dünya markası olma hedefi ile hareket ettiklerini açıklayan Özçelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“2000 yılında başladığımız Lazer teknolojileri alanında 2003 yılından bu yana firmamız LST ile emin adımlarla ilerledik. Birbirinden başarılı işlere ve Türkiye’de hatta dünyada ilklere imza attık. Öyle ki ilaçlara getirdiğimiz karekod sistemi ile ülkemizin yıllık 1.2 milyar TL’lık gereksiz ilaç kullanımından kaynaklanan giderini kasasında tutmasını sağladık. Bunun yanı sıra beyin tümörünün kanserli hücre olup olmadığının tespitini gerçekleştirecek optik sistemleri ve yazılımı hayata geçirdik. Bu azim ve ‘dünyada olmayanı hayata geçirme’ arzusu ile kısa sürede belli bir yere geleceğimizi biliyorduk. 10 yılı geride bıraktıktan sonra yaptığımız işlere bir göz attık ve 40 ülkeye ihracat yapan, ‘Denim’ alanında dünyada iş yapan tüm marka firmalarının tanıdığı bir marka haline geldiğimizi gördük.”
 
Cironun yüzde 25’ı Ar-Ge’ye
 
Kısa sürede elde ettikleri başarının yarısını çok çalışmaya, diğer yarısını ise Ar-Ge, inovasyon, fuar ve pazarlamaya ciddi bir ödenek ayırmaya bağlayan Özçelik, cirolarının yüzde 25’ını Ar-Ge çalışmaları için ayırdıklarını söyledi. Yılda en az 2 ile 5 uluslar arası fuarlra katıldıklarını açıklayan Özçelik, “Tüm bunların sonunda dünyanın bildiği marka haline geldik” dedi.
 
Bir zamanlar rakibi, bugünse ortağı olan Jeanalogia’nın 20 sene önce Valencia’da kurulduğunu bildiren Özçelik, “Jeanalogia bizim ciddi rakiplerimizden birisiydi. 8 ay süren karşılıklı görüşmelerin ardından ortak bir platformda bir araya gelerek anlaştık ve ‘tek bir marka altında, ‘Jeanalogia’ markası ile birlikte yürüyelim’ kararı aldık.  Jeanalogia’nın 100 kişilik, bizim de 25 deneyimli personelden oluşan takımımızla birlikte yol alacağımız yeni firmamızda toplam 125 kişilik bir aile olduk.  Artık rekabet etmek yerine, enerjimizi teknolojiye, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımıza ve müşterilerimize hizmet vermeye harcayacağız” diye konuştu.
 
Denim sektörüne ‘ekolojik sistemler’ çok yakında…
 
Mevcut ortaklık yapısında Denim sektörüne yönelik ekolojik sistemler geliştirmeye odaklandıklarını açıklayan Özçelik, Ar-Ge ve inovasyona dayalı ‘dünyada olmayan’ ürünlerini piyasaya sunmaya devam edeceklerini bildirdi. 2014 sonuna kadar yeni ürünlerin hazırlanmış olacağı müjdesini veren Özçelik, patentli ürünlerin 2015 Ocak ayından itibaren pazara gireceğini söyledi.
 
Özçelik, alanında dünyanın önde gelen firmaları arasında kurulan ortaklıkların ‘iyi yönetilmesi’ ile birbirinden başarılı sonuçları beraberinde getireceğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Global olarak baktığınızda bu tür firmaların bir araya gelip sinerji yaratmaları çok daha verimli oluyor. Biz de Jeanalogia firmasının CEO’su Enrique Silla ile bir araya gelerek güç birliği oluşturduk. Çok daha efektif, çok daha başarılı ekolojik sistemleri hayata geçireceğiz. İnsanların hayat standardını, yaşam kalitesini arttıracak teknolojileri geliştireceğiz. LST olarak birçok farklı sektöre ‘ilkleri’ kazandırdık. Ancak artık tamamen Denim odaklı çalışacağız. Avrupa’da moda alanında yapılan her türlü yeniliği Türkiye’ye angaje edeceğiz. Bana göre LST olarak alanımızda dünyanın iki firması arasında yer alıyorduk. Bu ortaklık yapısının ardından iki yıl içerisinde çok güzel şeylere imza atacağımıza inanıyorum. Çünkü İspanya ile kültür olarak da çok yakınız birbirimize. Ortaklarımızla dokumuz tutuyor. Ben inanıyorum iki yıl içinde çok daha farklı ekipman ve ürün piyasaya süreceğiz. Bizim açımızdan da onların açısından da çok iyi oldu. Birçok patentli teknolojimiz ortaya çıkacak. Bunlar hep çok çalışarak oluyor. Biz de ortaklarımız da gerçekten çok çalışıyoruz. Belki kendi özel hayatımızı biraz geri plana atıyoruz ama ülkemiz ve dünya için güzel işler yapmaya çalışıyoruz.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir