İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapılarını Açtı

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 96 öğrencisi ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına ‘merhaba’ dedi. Okula ismini veren Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve okulun Kurucu Temsilcisi Hilmi Uğurtaş, İAOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Uysal, İAOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Haydar Atılgan, Neslihan Ömer Kabaklı ve Atilla Baysak’ın katılımlarıyla İAOSB Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılış töreni büyük coşkuyla gerçekleştirildi.
 
Açılış töreninde konuşan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve okulun Kurucu Temsilcisi Hilmi Uğurtaş, katkılarından dolayı Bölge sanayicisi Nedim Uysal’ a teşekkür ederek bugün 96 öğrenci ile eğitime başlayan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nin, çok kısa sürede İzmir’ de ilk tercih edilen okul durumuna gelerek Türkiye’ deki sayılı örneklerden biri olacağını kaydetti.
 
İzmir’de ilk defa tam burslu teknik meslek lisesini İAOSB’ nin açtığını ifade eden Uğurtaş; “Biz bir hareket başlattık. İnanıyorum ki Türkiye’de bizi takip edecek çok OSB olacaktır. Hep birlikte 278 OSB’de, böyle güzel adımlarla Türkiye’nin nitelikli eleman açığını önümüzdeki 10 yıllık süreçte büyük ölçüde kapatacağımızı düşünüyorum” dedi.  Türkiye’nin geleceğinin nitelikli eğitimden geçtiğini vurgulayan Uğurtaş; “Bir ülke üretmeden büyüyemez. Bu üretimin içerisinde sanayi ilk sırada yer alır. Ne yazık ki ülkemizde bugün sanayi üretimi gelişmiş ülkelerin yarısı seviyesindedir. Güney Kore’nin GSMH içerisinde sanayi üretimi yüzde 35 iken Türkiye’de bu oran yüzde 25’lerden yüzde 16’lara inmiştir. Üretmeden, dışarıdan ithalatla cari açığı azaltmamız mümkün değil. Bugün sanayicinin en büyük sorunlarından biri nitelikli eleman bulamamasıdır. Meslek Lisesi mezunu gerçekten nitelikli kişiler, istedikleri her firmada iş bulabilirler. Biz, Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile kendimize ülkenin en iyi eğitim veren Meslek Liselerinden birini hayata geçirmeyi hedef koyduk. Çocuklarımızın liseden sonra ülkenin en iyi üniversitelerine girmelerini ve başarılı birer teknik eleman, mühendis olarak sanayi kuruluşlarında görevlerine başlamalarını istiyoruz. Okulumuzda, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, geleceğe güvenle bakan, soran- sorgulayan, yenilik arayışı içinde, daima daha fazlasını hedefleyen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bugün hepimiz Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Gelişmekte olan ülkelerin bu çalışmalara daha fazla yer vermesi gerekliliği ortadadır. Bu çalışmaların temelinde ise şüphesiz eğitim var. Okulumuzdaki eğitim sisteminin çocuklarımızı bu yönde teşvik edecek nitelikte olmasına çok önem veriyoruz” diye konuştu.
 
Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal, üretim gerçekleştirmeyen toplumların ‘yaşayamayacağına’ dikkat çekerek, Türkiye’nin en büyük ihtiyacını ‘üretmek’ olarak nitelendirdi. Nitelikli eleman arayışı içerisinde olan Türk sanayine tam donanımlı Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘cansuyu’ vereceğini dile getiren Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Üretim sanayiden geçer. Sanayici her arkadaşımız vazifesini yaparak ülkemize para kazandırıyor, insanlara sanat öğretiyor, istihdam yaratıyor… Bugün bizler, okulumuzu her geçen gün daha ileriye taşıyarak, öğrencilerimizin memleketimize ve kendilerine faydaları olsun diye çalışıyoruz. İAOSB Yönetim Kurulu’nun gösterdiği büyük destekle, ülkemizdeki ilk tam burslu Teknik ve Meslek Anadolu Lisesini açmanın gururunu yaşıyoruz. Böyle bir oluşumda yer almanın mutluluğuyla, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
 
Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Satı Çalışkan da öğrencileri her alanda ‘tam donanımlı’ olarak yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:
 
“Ülkemizin uluslararası rekabet şansını arttırmak için endüstriyel teknik öğretim sistemini, çağımızın standartlarına ulaştırarak teknolojideki değişim ve gelişmelere uyumlu yüksek nitelikli teknik insan gücü yetiştiren bir yapıya kavuşturmak gerekmektedir. Bu doğrultuda eğitim-öğretim vermeyi misyon edinen okulumuzda öğrencilerimiz hem mesleğe hem de üniversiteye hazırlanacaklar” diye konuştu. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir