İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Norm Mesleki Eğitim Merkezi Kapılarını Açtı

Alanında Türkiye’nin bir numaralı markası olan Norm Cıvata, Türk sanayine üretimin yanı sıra kalifiye eleman yetiştirerek de büyük katkı sağlıyor. Bu kapsamda ilk kez 20 öğrencisi ile 2007-2008 yılında yola çıkan Norm Mesleki Eğitim Merkezi’nin 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi açılışı, okulun bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
 
Açılışa, Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, eski Ege Ordu Komutanı Fikret Küpeli, Norm Cıvata Onursal Başkanı Nedim Uysal, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda İAOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Uysal, Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Satı Çalışkan’ ın yanı sıra Bölge sanayicileri katıldı.
 
Norm Cıvata Onursal Başkanı Nedim Uysal, Norm Mesleki Eğitim Merkezi’nden mezun olan 72 öğrencinin bugün, kadrolu şekilde Norm Grup bünyesinde ve İAOSB’de faaliyet gösteren diğer firmalarda çalıştıklarını hatırlatarak, “Amacımız bu rakamı daha da yükseltmek. Bu evlatlarımızın bize, bizim de onlara ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı da Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal’a Türk sanayine ve eğitim sistemine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, mesleki eğitimin Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemine değindi. Arı, “Eğitim için ne kadar gayret gösterilse azdır. Çünkü eğitimle, ülkenin geleceği yetiştirilir” dedi.
 
“Okullarımızla diğer OSB’lere örnek olduk”
 
Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Satı Çalışkan da, mesleki eğitimin önemine değinerek şunları söyledi:
 
“İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, İzmir’de ilk kez özel bir mesleki teknik lisenin kurulması konusunda girişimlerde bulundu. Benim de içerisinde onurla görev aldığım bir orta öğretim kurumunun açılışını gerçekleştirdik. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla hizmete açılan okulumuzda 96 öğrencimiz eğitim-öğretime başladı. Sayın Nedim Uysal, okulumuza verdiği destekle mesleki-teknik eğitime verdiği önemi bir kez daha vurguladı. Aynı zamanda İAOSB Yönetimi böyle bir karar alarak, diğer OSB’lere örnek davranış sergiledi. Anadolu Teknik Lisesi programı uygulanan okulumuzda, öğrencilerimizin temel uygulama bilgisine sahip mühendis veya tekniker olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Bu amaçla 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında geçici bir binada okulumuzu açtık ve kalıcı binamızı önümüzdeki günlerde temelini atarak, bir yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.” 
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir