İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Rwanda Büyükelçisi Kayizari’den İşadamlarına 'Yatırım' çağrısı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Rwanda Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, yabancı yatırımlar için fırsatlar ülkesi olarak nitelendirdiği Rwanda’ya işadamlarını davet etti. İAOSB Mali İşler Müdürü Hüseyin Doğan; Güney Afrika Fahri Konsolosu, DEİK Afrika Koordinatör Başkanı ve aynı zamanda Petrofer Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ile birlikte Bölge’yi ziyaret eden Kayizari’ye Bölge hakkında bilgiler verdi.

7 milyon metrekare alan üzerine kurulu Bölge’de 600 fabrikanın üretim yaptığını bildiren Doğan, söz konusu işletmelerde toplam 37 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Doğan, İAOSB’de 15 farklı sektöre yönelik üretimin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Bölge’nin Türkiye’nin önde gelen OSB’leri arasında yer aldığını vurguladı.

Afrika büyük bir pazar

Rwanda Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari de Rwanda’nın Afrika’nın en güvenli ülkesi olduğuna dikkat çekerek, ülkesine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Ticarette en önemli noktaların başında ülkeye ulaşım gelmektedir. Rwanda’ya da Türkiye’den direkt uçuş yapan havayolu firması var. Yatırımcılara iş kolaylığı sağlama konusunda Dünya Banka sıralamasında üçüncü ülkeyiz. Ayrıca başkentimiz Kigale, özel ekonomik bölgesi. Ürünlerinizi ülkemizde pazarlayarak, Doğu Afrika pazarlarına da girmiş oluyorsunuz. Doğu Afrika bölgesi toplulukları 125 milyon nüfusa sahip. Afrika’da başarı hikayelerinin en fazla yazıldığı yerlerinden birisidir Rwanda. Sizin de bu başarı hikayesinin bir parçası olmanızı istiyorum. Ülkemizde bu ay 4G iletişime geçildi. Bu teknoloji sayesinde buradaki işlerinizi Türkiye’den yönetebilirsiniz.”

Taşkın: Sürekli yeni pazarlar arayın

Güney Afrika Fahri Konsolosu, DEİK Afrika Koordinatör Başkanı ve aynı zamanda Petrofer Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ise ‘iş yapmak isteyen’ işadamlarının yeni pazarlar arayışına girmeleri gerektiğine dikkat çekti.  Petrofer’in son 7-8 senedir her yıl düzenli olarak yüzde 20 oranında büyüme gösterdiğinin altını çizen Taşkın, bu başarının sırrını şöyle özetledi:

“Son 7-8 senedir her sene yüzde 20 büyüyoruz. Çünkü sürekli yeni müşteriler buluyoruz. ‘Biz kimiz’ deyin, ‘biz kimiz’ dedikten sonra göreceksiniz ki aslında siz hiçbir şeysiniz. O zaman saldırın. Benim fabrikamda 30’u satış mühendisi olmak üzere toplam 70 kişi çalışıyor. Satıyorsanız varsınız, satmıyorsanız yoksunuz. Afrika, nüfusuyla çok büyük bir pazar. Eğer buralara giderseniz bu fırsatları görebilirsiniz. Gitmezseniz elbette ki bilemezsiniz. Seyahat gideri gider değil, yatırımdır. Afrika hepimize yetecek büyük bir pazar.”

Afrika’nın en büyük sorununu ‘imaj’ olarak nitelendiren Taşkın, çeşitli hastalık ve terör söylemlerinin yatırımcıların Afrika’ya sıcak bakmamasına neden olduğunu sözlerine ekledi.  

Toplantının ardından İAOSB Sürekli Sergi Alanı’nı gezen Büyükelçi, Bölge turunun ardından Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Kayizari yürütülen çalışmalara ilişkin Okulun Müdür Yardımcısı Yılmaz Kösem’den bilgi aldı.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir