İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Cape Town Belediye Başkanı'ndan İAOSB'li Sanayicilere Davet

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille’nin önderliğindeki heyeti ağırladı. Endüstriyel Tasarım Toplulukları Uluslararası Konseyi tarafından 2014 Dünya Tasarım Başkenti olarak seçilen Cape Town’daki yatırım olanakları hakkında bilgi veren De Lille, 2015 yılında düzenlemeye hazırlandıkları ‘Ekonomik Kalkınma Alanı’ platformuna İAOSB’li sanayicileri davet etti.

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, özellikle bayan Belediye Başkanını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, kadınların siyasette daha aktif ve daha sık yer almalarını istediklerini söyledi. İAOSB hakkında genel bilgiler veren Uğurtaş, İAOSB’nin elektrik üretiminden atık su arıtmaya, sosyal tesislerden altyapı olanaklarına kadar birçok alanda kendine yettiğini ve diğer OSB’lere örnek olduğunu söyledi.

Yabancı yatırımcılara sunulan olanakları ön plana çıkaran Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, verilen desteklere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Cape Town’da şirket açmak isteyenler, ekonomik kalkınma alanında yüzde 15’lik vergi diliminden faydalanıyorlar. Şirket açmak isteyenler, kalkınma ücreti olarak içinde bulundukları yıl yerine bir önceki senenin fiyatları ile ödeme yapıyorlar. Cape Town’da fabrika açma planınız 7 günde onaylanıyor. Bunların yanı sıra ekonomik alanda ciddi kalkınma programlarına da imza atıyoruz. 2015 yılında ‘Ekonomik Kalkınma Alanı’nı oluşturmayı planlıyoruz ve bu programa sizleri de bekliyoruz. Ayrıca altyapı ve hizmet ağı oluşturma konusunda ciddi çalışmalarımız var. Son olarak 3 bin 500 kilometrelik fiber optik ağ yatırımı gerçekleştirdik.”

Kentlerinde ciddi bir tekstil yapılanmasının olduğunu, ancak ucuz Çin malları yüzünden sektörün büyük darbe aldığını söyleyen De Lille, Cape Town’da tekstil sektörünü yeniden canlandırmak istediklerini söyledi.

Konuyla ilgili Hilmi Uğurtaş da Türkiye’nin tekstil konusunda güçlü bir eğitilmiş iş gücüne sahip olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye bu alanda o kadar gelişti ki, artık fason üretim yapmak yerine birçok sanayici kendi koleksiyonunu satar hale geldi. Ar-Ge ve inovasyonla ilerler, ürün yelpazenizi farklı kılarak genişletirseniz yüksek işçi gideri maliyetlerinizi ürünlerinizden elde ettiğiniz karla kapatabilirsiniz” dedi.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir