İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB'de Öğretmenler Günü Coşkusu

Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü büyük bir coşkuyla kutladılar. Atatürk Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, okul Müdürü Satı Çalışkan ve Müdür Yardımcısı Yılmaz Kösem’in öğretmenleri de törene katılarak, bu mutlu günü ‘öğrenci torunları’ ile birlikte kutladılar.
 
Törende konuşan Satı Çalışkan, öğretmenlik mesleğinin özveri ve sabır istediğine dikkat çekerek, gelecek nesli şekillendiren öğretmenlerin hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Teknoloji çağını yaşadığımız şu dönemde değişen ihtiyaçlar doğrultusunda öğretmenlerin de kendilerini yenilemek zorunda olduklarının altını çizen Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Yaşadığımız çağ, bir değişim çağı, bu öyle bir çağ ki toplum, teknoloji, bilgi, ihtiyaçlar, sorunlar sürekli değişiyor ve biz öğretmenler hem değişimleri takip etmek hem de bu değişimleri öğrencilere aktarmak zorundayız. Eğitimin hangi basamağında olursak olalım, değişen çağa göre hareket etmek gerektiğini biliyoruz. Rönesans döneminde başlayıp endüstri çağında devam eden öğrenciye olabildiğince fazla bilgi yükleme anlayışı, bilgi çağında yerini yeni yöntemlere bırakmıştır. Bu yöntemlerin odağında da öğrenci merkezli eğitim anlayışı yer almaktadır. Bu değişim yolunda büyük önder Atatürk’ün şu sözleri bizlere yol gösterici olmaktadır; ‘Çocuklarımızı artık düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, inandıklarını savunmaya,  buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız, aynı zamanda onların temiz yüreklerinde vatan, millet, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzele karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışılmalıdır.’ Yine Atatürk’ün yıllar önce söylediği gibi; ‘Memlekete yararlı ideal birey, ideal vatandaş ve ideal insanlara öğretmenlerin sonsuz çabaları ve çağa uygun eğitim sistemiyle ulaşılması mümkündür.’ Öğrencilerimize evrensel bilgileri verecek, bu evrensel bilgileri yerel değerlerimizle yoğurarak özümsenmesini sağlayacak yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Yani çocuklarımız bizi biz yapan, bizi başkalarından farklı kılan özelliklerimiz ve güzelliklerimizle donatılırken, evrensel değerlerin farkında olacaklar ve ayrıca kişisel küresel bir dünyada yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini unutmayacaklardır.”
 
Milletlerin varlıklarını devam ettirebilmesi, gelişebilmesi ve kalkınabilmesi için iyi yetişmiş ve nitelikli insan gücüne sahip olmaları gerektiğini ifade eden Çalışkan, söz konusu zihinlerin öğretmenler tarafından yetiştirildiğinin altını çizdi.
 
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir dinletisinin ardından verdikleri mini konser, büyük beğeni topladı. Çalışkan ve Kösem, tören sonunda kendi öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. İAOSB Bölge Müdürü Doğan Hüner de Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir