İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Uğurtaş, Özel Nedim Uysal MTAL'nin İnşasını Ziyaret Etti

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin eğitim alanında en önemli projeleri arasında ilk sırada yer alan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin inşa çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
 
Çalışmaları yerinde izleyen İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş; 14 bin 231 metrekare alana sahip, 500 öğrenci kapasiteli, 20 derslik, atölyeler, spor salonu, 500 kişi kapasiteli konferans salonu, kafeterya, yemek salonu, yönetici ve toplantı odalarından oluşan okulun 2015 sonuna kadar tamamlanmasını öngördüklerini ve bunun için gerektiğinde 24 saat vardiyalı çalışıldığını belirtti.
 
Yetkililerden yapımı devam eden okul hakkında bilgi alan Uğurtaş, 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemine geçici binada başlayan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, yeni yılda yeni binalarında eğitim-öğretimlerine devam etmelerini hedeflediklerini söyledi.
 
Uğurtaş, ‘Böyle bir proje ile yola çıktığımız için çok gururluyuz. İzmir’e hem nitelik hem de nicelik olarak örnek olacak bir okulun temelinin atıldığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuz hem mimari özellikleri hem de eğitim-öğretim kalitesi ile kısa sürede İzmir’in parmakla gösterilen, öncü okulları arasında yer alacaktır. Bu çalışmamızla hem İzmir’imiz, ülkemiz, sanayimiz hem de gelecek neslimiz, ekonomimiz kazanacak. Söz konusu projemizin örnek olmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’a inşaatın son durumuna ilişkin bilgi veren FGC İnşaat’ın sahibi Fehim Cansabuncu, yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:
 
“Okulumuzda Şubat ayı başı itibariyle 5 bin metreküp kazı, 4 bin metreküp beton dökümü, 300 ton demir, 4 bin metre fore kazık imalatı yapıldı. Binamızın 4 bin metre fore kazık temelinin yanı sıra DEÜ Mühendislik Fakültesi Profesörlerinden Gürkan Özden’den alınan danışmanlık hizmeti ile sağlamlığı en üst düzeye çıkartılmıştır. İnşaatın yılsonuna kadar tamamlanması için 24 saat çalışıyoruz. Bugün 3 beton santrali, 60 mikser, 4 pompa ile aralıksız 2 bin 600 metreküp beton dökmeyi planladık” diye konuştu.  
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir