İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Teknisyen Olmak İçin Yola Çıktı "Doktor" Oldu…

Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak, Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile tornacılıktan başhekimliğe uzanan hikayesini paylaştı. Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağının altını çizen Koçak, duygusal zeka konusunda öğrencilere seminer verdi.
 
Konuşmasına ‘başarı hikayesini’ aktararak başlayan Koçak, bir silah fabrikasında tornacı olarak çalışırken, ‘memur’ olabilmek için üniversite sınavlarına hazırlandığını, aldığı puanların çok yüksek olması sonucunda Hacettepe Tıp Fakültesi’ne kaydını yaptırdığını söyledi.
 
Teknisyen olma hedefi ile çıktığı yolun sonunda doktor olduğunu bildiren Koçak, “Azmin ve kendine inanmanın elinden hiçbir şey kurtulmaz. Yeter ki başaracağınıza inanın” dedi.
 
‘Duygusal zeka’nın önemine de değinen Koçak, duygusal zeki olarak tanımladığı kişilerin özellikle girişimci, iyimser ve motivasyon sahibi olduklarını vurgulayarak, “Duyusal zekiler empati kurarlar, iletişim yetenekleri kuvvetlidir” dedi.
 
Duygusal zekanın geliştirilebileceğini bildiren Koçak, bunun için önce kişinin kendini tanıması gerektiğini söyledi. İletişim kurmanın duygusal zekada ön plana çıkan en önemli etmen olduğunun altını çizen Koçak, “Duygusal zekanızı geliştirmek istiyorsanız; kendinizi tanıyın, iletişim kurma becerilerinizi geliştirin, problem çözmeye odaklanın, eleştiriye açık olun, insanlarla ilgilenin” diye konuştu.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir