İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB'nin İkinci Kültür Yayını "Mithatpaşalılar"

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, hayata geçirdiği toplumsal-sosyal sorumluluk projeleri ile kentin kültür, sanat ve tarihine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu düşünceden hareketle ilkini 2011 yılında yayınladığı “Yüz Yıl Önce/Yüz Yıl Sonra İzmir” isimli kitabın ardından, İAOSB’nin 2. Kültür Yayını olarak İzmir’ in önde gelen sanayicilerinin okulu Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’ ni konu alan “Mithatpaşalılar- Okul Kuran Okuldan, Sanayici Fabrikasına” isimli kitabı yayınlandı.
 
Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olan, İzmir sanayisinin önde gelen 18 ismi ile yapılan röportajlardan derlenen kitap, sıfırdan sanayi duayenine dönüşen başarılı isimlerin hayat hikayelerini anlatıyor. 130 sayfadan oluşan kitaptan elde edilen gelirin, İAOSB Vakfı’na bağışlanarak eğitime aktarılacağını bildiren İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, kitapta yer alan gerçek başarı hikayelerinin gelecek nesillere ışık tutacağını söyledi.
 
İmtiyaz sahipliğini İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ın üstlendiği, sanayici Enver Olgunsoy’un editörlüğünde hazırlanan kitapta, İzmir’in önde gelen kalemlerinden Sinan Doğan, Murat Şahin ve Nihat Delibaşı’nın hazırladığı röportajlar, Mehmet Ali Sütlü ve Yener Özdemir’in grafik tasarımlarıyla sunuluyor.  

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir