İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Hilmi Uğurtaş'la Yola Devam Ediyor

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) 13. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin göreve devam etmesine oy birliği ile karar verildi. Yeni Yönetim Kurulu’nda; işlerinin yoğunluğu nedeni ile ayrılan Haydar Atılgan’ın yerine Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erol Narin görev aldı.
 
Divan Başkanlığı’nı İAOSB Eski Dönem İdare Komitesi Başkanı Kadri Şeker’in üstlendiği Genel Kurul’da, açılış konuşmasını yapan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Türk sanayinin giderek kan kaybettiğini vurguladı. Uğurtaş, “Birçok sanayici arkadaşımız, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına daha fazla önem ve ağırlık verip, katma değer üretecek mamullere imza atmak yerine inşaat, turizm gibi farklı sektörlere yöneldi. Günden güne Türkiye’nin sanayi üretimi de ihracatı da geriliyor. Sanayi kan kaybediyor. Sanayicinin ülkenin ekonomisi ve geleceği için desteklenmesi gerekiyor” dedi.
 
Uğurtaş ayrıca OSB’lerde emsal oranlarına da dikkat çekerek, şunları söyledi: “Emsal oranları; Bölgemizde tabanda yüzde 55, toplamda yüzde 70 oranında. Türkiye toprak zengini bir ülke değil. Bu konuyu katıldığımız her platformda dile getiriyoruz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla da konuyu paylaştık. Kendilerine çekme mesafelerine uyma suretiyle kata müsaade edilebileceğini söyleyerek bu konuda desteklerini istedik. Her OSB’nin farklı emsal oranları var. Kimi yerde 2, kimi yerde yüzde 1, yüzde 0,80… İAOSB’de ise bu oran yüzde 0,70… Emsal oranları tabanda ve toplamda yüzde 70 olarak belirlendi. İyi de, mevcut fabrikalar duvarlarını yıkıp yüzde 55 üzerine kurulu alanlarını yüzde 70’e nasıl çıkartacaklar? Mevcut fabrika yukarıya doğru büyüyebilir. Dolaysıyla bu artırımın herhangi bir faydasını göremiyoruz.”
 
Bugüne kadar Bölge’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi edinen Bölge Katılımcıları, 2015 yılı faaliyet programını da onayladı. Yapılan oylamanın ardından Bölge Katılımcılarına teşekkür eden İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, 13 yıldır kendilerine duydukları güvenden ve verdikleri destekten dolayı Bölge katılımcılarına teşekkür etti. Uğurtaş, bu güvenin kendilerine çok büyük sorumluluk yüklediğini belirterek, “Arkadaşlarımla birlikte Bölgemize değer katacak çalışmalar sürdürmeye devam edeceğiz. Buradan geçmiş dönemlerde görev alan Bölgemizin eski yöneticilerine de teşekkür etmek istiyorum. Onlardan aldığımız bayrağı her yıl daha yüksek bir noktaya ulaştırma hedefiyle ilerleyeceğiz. Sizin güveninizi boşa çıkarmayacağız” dedi.
 
İAOSB’nin en önemli projelerinden birisi olan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bugün kendilerini en çok heyecanlandıran proje olduğunu ifade eden Uğurtaş, 450 öğrenciye eğitim verecek olan okulun İzmir’in gözbebeği olacağını kaydetti.
 
Okula kaynak sağlaması amacıyla kurulan İAOSB Vakfı’na Bölge katılımcılarının daha fazla sahip çıkmaları ve katılım göstererek işlerlik kazandırmaları gerektiğinin altını çizen Uğurtaş; “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu nedenle bizler çok önemli bir değere sahibiz. Katkılarından dolayı Bölge sanayicimiz Sayın Nedim Uysal’a özellikle teşekkür etmek isterim. Okulumuz sanayicimizin ihtiyacı olan nitelikte elemanlar yetiştirecek ve bizler bu sayede hem eğitime hem de geleceğe yatırım yapmış olacağız. Okulumuzun ilerleyen dönemde farklı ihtiyaçları olacaktır. Bu konuda da Bölge sanayicilerimizin gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz” dedi.
 
 

Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi UĞURTAŞ
Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Fatih UYSAL
Yönetim Kurulu Üyesi Erol NARİN
Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Atilla BAYSAK
Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan KABAKLI

 

Denetim Kurulu

Denetim Kurulu Üyesi  Aydın TÜMENTÜMÜR
Denetim Kurulu Üyesi Atınç ABAY

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir