İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Dünya Bankası ve Güney Kore Heyetini Ağırladı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), İzmir Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Dünya Bankası ve Kore Heyeti’ni ağırladı.
 
Güney Kore’nin önde gelen şehirlerinden Busan’da kurulan BusanTechno-Park Başkanı Kyung Kim Tae, Üstdüzey Araştırmacı WooChoHyun, Kore Sanayi İşletmesi (KICOX) Yöneticisi Mi HoonJeong, KICOX Eko-Endüstriyel Park Geliştirme Bölümü Yöneticisi SangYoon Lee, Chikago Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Suk-JunLim, Dünya Bankası Ankara Ofisi Özel ve Mali Sektör Departmanı Ekonomistlerinden Can Selçuki, Dünya Bankası Yöneticilerinden Etienne Kechichian, İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Murat Çelik ile İZKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanlarından Dr. Saygın Can Oğuz’un yer aldığı heyete, İAOSB Bölge Müdür Yardımcısı Ayşe Avanoğlu, İAOSB Proje ve İş Geliştirme Biriminden Pınar Çakmakoğlu ve Güliz Çotulbilgi verdiler.
 
Türkiye’deki ve Güney Kore’deki OSB’lerin ve teknoloji geliştirme merkezlerinin işleyişleri, bakış açıları, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile projelerinin masaya yatırıldığı görüşmede; Dünya Bankası Ankara Ofisi Özel ve Mali Sektör Departmanı Ekonomistlerinden Can Selçuki, Güney Kore’nin en büyük liman kenti, aynı zamanda en büyük ikinci şehri olan Busan ile Türkiye’nin önde gelen liman kentleri arasında ilk sıralarda yer alan İzmir’in büyük benzerlikler gösterdiğini, heyetin bu nedenle İzmir’deki OSB’lerin yetkilileri ile bir araya gelmek istediklerini söyledi.
 
Busan’da da tıpkı İzmir’deki sanayiciler gibi Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına büyük önem verildiğine dikkat çeken Selçuki, “Güney Kore, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında başarılı projelere imza atan bir ülke. İki ülke arasında yaşanan tecrübelerin ortak platformda aktarılarak fikir alışverişinde bulunulmasının faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.
 
İAOSB Bölge Müdür Yardımcısı Ayşe Avanoğlu da özellikle Teknoloji Geliştirme Merkezleri ve Ar-Ge ve inovasyon kültürünün eğitime adaptasyonu konularında Güney Kore’nin tecrübelerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. İAOSB’nin alt yapı çalışmalarını tamamlayarak, sanayicilerin rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü bildiren Avanoğlu, Bölge firmalarının yüzde 75’inin yurtdışı pazarlara yönelik ürünler geliştirdiğini veihracat yaptığını söyledi.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen çalışmalar ve OSB’nin işleyişi hakkında heyet üyelerine bilgi verilen sunumda İzmir’in en büyük OSB’si olan İAOSB’nin, İZKA ile yürüttüğü projeler de aktarıldı.
 
Görüşmelerin ardından Bölge’yi gezen heyet üyeleri, İAOSB’de faaliyet gösteren firmaların ürünlerinin sergilendiği Sürekli Sergi Alanı’na giderek incelemelerde bulunurken, İAOSB ile yürütülecek çalışmalarda yer almaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdiler. 
 

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir