İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Tiyatro Kulübü "Meraki" İle Ayakta Alkışlandı

Birbirinden farklı sektörleri bünyesinde barındırarak Türk sanayinin yüz akı olan üretimlere imza atmanın yanı sıra yürüttüğü kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de öncü olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, İAOSB Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen Meraki adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.
 
İAOSB Sosyal Faaliyetleri Geliştirme Çalışma Grubu’nun önerisi ve İAOSB Yönetim Kurulu’nun onayı ile 2010 yılında çalışmalarına başlayarak günümüze kadar üç eser sergileyen tiyatro grubunun, Bölge katılımcıları ve firma çalışanlarından gelen talep doğrultusunda tek bir çatı altında toplanması ile kurulan İAOSB Tiyatro Kulübü, 17 kişilik ekibi ile sahnelediği oyunda profesyonel oyuncuları aratmadı. 
 
Moliere’ in Hastalık Hastası isimli oyunundan uyarlanarak, Ahmet Vefik Paşa tarafından kaleme alınan ve Yönetmenliğini İAOSB Tiyatro Kulübü Başkanı Hakan Susuz’un üstlendiği, Meraki adlı eser, Atatürk Toplantı Salonu’nu dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. İki ayrı günde üç kez sergilenen tiyatro oyunu izleyicilerden tam not aldı.
 
İAOSB Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Ömer Kabaklı, oyunun yönetmeni Hakan Susuz’a ve İAOSB Tiyatro Kulübü’ne özverili çalışmaları ve başarılı performansları dolayısıyla teşekkür etti. Meraki adlı eseri dört ay gibi kısa bir sürede sahneye koyduklarını vurgulayan Hakan Susuz da verdikleri destekten dolayı İAOSB Yönetim Kurulu’na teşekkür etti. Dört aydan kısa sürede hazırlandıklarının altını çizen Susuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Sanayiciliğin getirdiği yoğun iş temposu, kış döneminin vazgeçilmezi soğuk algınlıkları ve iş seyahatleri  derken oyun için bir kez bile tam kadro çalışma yapma şansımız olmadı. Oyuncularımızın hem mizansene, hem şarkıya hem dansa hem de repliklere yoğunlaşması bu kadar sürede zor olsa da amatör bir topluluk için başarılı bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum. Tiyatronun o eğlenceli ve büyülü dünyası, çalışma hayatının yorgunluğunu unutturarak, iş yaşamlarına da etki eden dostluklar oluşturuyor. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü'nün sunduğu sosyal faaliyet imkanları sayesinde TSM koromuz tiyatroya katılan arkadaşımızın seslendirdiği şarkıya destek oldu, bu anlarımızın fotoğraflarını da  Fotoğrafçılık Kulübümüzün üyeleri çekti. Böyle bir paylaşım iklimi sundukları için İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü’ne ne kadar teşekkür etsem yetersiz kalacaktır.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir