İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İzmir Kitabının İngilizce'si Yabancılarla Buluşmaya Hazır

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük ilgi gören, İzmir’in kültür ve tarihinin tüm detayları ile aktarıldığı, İAOSB’nin ilk kültür yayını olan ‘İzmir Kitabı’nın’ İngilizcesi basıldı. Bölge’yi ziyaret eden yabancı heyetlere İzmir kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla basılan “Yüz Yıl Önce/Yüz Yıl Sonra İzmir” isimli kitabın İngilizcesinin kentin tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.
 
Hayata geçirdikleri toplumsal sosyal sorumluluk projeleri ile İzmir’in kültür, sanat ve tarihi geçmişinin tanıtılmasına da katkı sağlamayı amaçladıklarını bildiren İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bu düşünceden hareketle 2011 yılında “Yüz Yıl Önce/Yüz Yıl Sonra İzmir” isimli ilk kültür yayınlarını bastıklarını hatırlattı. Büyük beğeni toplayarak olumlu bildirimler alan kitabın İngilizcesini yayınlamaya da karar verdiklerini ifade eden Uğurtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Türkiye’nin önde gelen OSB’leri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bugüne kadar yüzlerce yabancı heyeti ağırladık. İstedik ki yurtdışından gelen heyetlere yalnızca sanayimizi değil, aynı zamanda kentimizi ve kültürümüzü de tanıtalım. Bu kitapla, birbirinden farklı sektörlerde başarılı üretimlere imza atan sanayi bölgemizin nasıl bir kültür-tarih ve doğa üçgeni içerisinde faaliyet gösterdiğini vurgulamayı amaçladık. Kitapta, 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip kentimizin, tarihsel ve kültürel belleğinin zengin diğer dünya kentleri gibi, tek bir kimlikle tanımlanamayacak ve tek bir adlandırmanın dar kalıplarına sığamayacak kadar çeşitli kimlikleri bünyesinde barındıran bir kent olduğu anlatılıyor. İzmir ekonomisinin son yüzyılının fotoğraf arşiviyle desteklenerek zengin bir anlatımla okuyucuya aktarıldığı kitapta, Kızlarağası Hanından Kadifekale’ye, Agora’dan Şadırvan Camii’ne kadar, İzmir ‘ in simgesi olmuş yapıların yüzyıl önceki ve bugünkü hali aktarılıyor. Kitapta, Eski İzmir’ in; tapınakları, deniz ticaretine elverişli limanı, savunma tesisleri ve yönetsel özellikleriyle bir kent devletiyken, saldırılara maruz kalıp depremler yaşadığı, bu nedenle kentsel özelliklerini yitirerek bir köy haline geldiği anlatılırken, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, İzmir’ in her defasında küllerinden doğmayı başardığı vurgulanıyor. Kısacası dünden bugüne İzmir, İngilizce olarak tüm detayları ile tanıtılıyor.” 
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir