İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Vakfı Toplantısında Uğurtaş'tan 'Eğitimi Kullandırtmayız' Mesajı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı, Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Kadri Şeker’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Bölge katılımcılarını misyonu eğitim olan Vakfa desteğe çağırdı.
 
Ana binasının inşaatı devam eden Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin İAOSB Vakfı’na devredileceğini hatırlatan Uğurtaş, “Sanayicilerimizin bağış konusunda, eğitim amacıyla kurulan vakfımıza destek olmalarını istiyoruz. Bizler, bu projemizle Türkiye’ye bir tohum attık. OSB’lerimizde okullarımız arttıkça ülkemiz orta gelir tuzağından kurtulur, sanayimiz daha ileriye gider” diye konuştu.
 
Eğitimin maddi çıkarlara araç edilmemesi gerektiğinin altını çizen Uğurtaş, OSB’lerde kurulan okullarda eğitim alan öğrencilere devletin verdiği 3 bin 500 ile 5 bin 500 TL arasında değişen rakamların, farklı amaçlar için kullanılmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. Kurdukları okulda tamamı yüzde 100 bursla eğitim alan öğrencilerin her birinin yılda 8 bin 500 TL civarında maliyetinin olduğunu vurgulayan Uğurtaş, “Devletin vereceği desteğe güvenerek okul açıp, söz konusu maliyetlerin çok altında bir meblağla ve hatta bu paradan kar etmeyi düşünerek, ‘tam donanımlı’ çocukların yetiştirilmesi olanaksızdır. Eğitim kimsenin ‘çıkar’ amacı olmamalıdır. Bize düşen görev, söz konusu ‘art niyetlerin’ önünde durarak geleceğimiz olan çocuklarımızın kullanılmasına izin vermemektir” ifadesinde bulundu.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı’nda ayrıca vakfın yönetim kurulu da oy birliği ile seçildi. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilirken Yönetim Kurulu; Fatih Uysal, Atilla Baysak, Neslihan Ömer Kabaklı, Erol Narin, Cem İnam, Faruk Oral, Murat Karakartal ve Tevfik Mağara’dan oluştu. Yeni Denetim Kurulu’nda ise Aydın Tümentümür, Atınç Abay ve Rüştü Okan görev aldı.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir