İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Northern Cape'in Turizm ve Finans Bakanı İAOSB'yi Ziyaret Etti

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı ve Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın öncülüğünde, Güney Afrika Cumhuriyeti Northern Cape Ekonomik Gelişme Turizm ve Finans Bakanı John Block ve Daire Başkan Vekili Kuberin Packirisamy, Bakanlık üst düzey yöneticilerinden Bobby Baabje, Jean Wilson, Northern Cape Kalkınma Ajansı Müdürü Felicity Links, granit işletmecisi işadamı Louis Morgen’den oluşan heyet, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.
 
Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden Bestenigar Baziki, Bölge’de yürütülen faaliyetler hakkında heyete bilgi verdi. Türkiye’nin altyapısı en gelişmiş OSB’leri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin son dönemlerde özellikle eğitim konusunda yürüttüğü faaliyetlerle ön planda olduğunun altını çizen Baziki, Bölge firmalarının özellikle Ar-Ge ve inovasyon alanındaki gelişmelerine olanak sağlayacak çalışmalara da imza attıklarını söyledi. Baziki, bu konuda İzmir’deki üniversitelerle üniversite-sanayi işbirliğini amaçlayan çeşitli projeler yürüttüklerini bildirdi.
 
Türkiye’de birçok alanda ‘ilkleri’ hayata geçiren Bölge olduklarının altını çizen Baziki, “Atıksu Arıtma Tesisi, Ataer Enerji Santrali, Sağlık Polikliniği, Sanayici Aktivite Merkezi, spor alanları, sosyal tesisleri, kreşi ile bir bütün olan İAOSB, yaşamın tüm detaylarının üretildiği tam donanımlı bir merkez olmanın haklı gururunu yaşamaktadır” diye konuştu.
 
Güney Afrika Cumhuriyeti Northern Cape Ekonomik Gelişme Turizm ve Finans Bakanı John Block da İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin ‘entegre’ bir üretim merkezi olduğuna dikkat çekerek, Bölge’de mermer alanında faaliyet gösteren firmalar ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir