İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması'nda Geri Sayım Başladı

Türkiye’deki OSB’ler arasında bir ilk olan İAOSB Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması’nın ikincisi için geri sayım başladı. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun Ar-Ge ve inovasyon alanında farkındalık yaratmak amacıyla aldığı karar doğrultusunda ilki 2013 yılında düzenlenen Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması, gerek sanayi camiasında gerekse basında büyük yankı uyandırmıştı.
 
2016 yılı Kasım ayında ikincisi gerçekleştirilecek olan yarışmada, Bölge firmaları yine İAOSB sınırları içerisinde tamamlanmış, kamu kurumlarından destek almış Ar-Ge ve yenilik projeleri ile ya da patent-faydalı model tescili almış ürünleri ile yarışabilecekler.
 
Patent/faydalı model başvurularında; kabul edilen fikri mülkiyet haklarının Ar-Ge ve inovasyon projesi yürütülürken ortaya çıkmış ve tescillenmiş olması gerekmektedir. Bir firmanın, birden çok projesi ile başvuruda bulunabileceği yarışmada; başvurularının değerlendirmesinde, farklı alanlarda uzmanlaşmış bir jüri görev alacak olup, değerlendirme süreci Jüri Teknik Değerlendirmesi ve Jüri Final Sunumu olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır.
 
Yarışmaya başvuruların Mayıs-Haziran 2016 aylarında yapılması, ilk başvuru sonuçlarının ise Ekim 2016’da açıklanması planlanmaktadır. Yarışmaya katılım koşulları ve başvuru tarihleri önümüzdeki dönemde İAOSB Katılımcıları ile paylaşılacaktır.
 
Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması ile İAOSB katılımcılarının Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri ile rekabet gücünün geliştirilmesi, bu konudaki farkındalık ve birikimin artırılması, kamuoyunun ilgisinin Ar-Ge ve yenilik alanlarına çekilmesi ve Ar-Ge çalışmalarında İzmir’in lider konuma getirilmesi hedefleniyor. 2013 yılında ilki düzenlenen yarışmaya 13 İAOSB katılımcısı, 23 proje ile katılmış, yarışmanın finalinde 6 firma 10 projesi ile yarışmıştı. Tekstil, makine üretimi, plastik ve kauçuk imalatı, elektrikli teçhizat imalatı, diğer metalik olmayan mineral ürünleri imalatı, motorlu kara taşıtlarının imalatı gibi birbirinden bağımsız sektörlerden yarışmaya katılan projeler; farklı alanlarda uzmanlığa sahip akademi ve iş dünyasını en üst düzeyde temsil eden 22 jüri üyesi tarafından değerlendirilmişti. Jüride; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı, İzmir Üniversiteleri’nin rektörleri ve akademisyenleri, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, TÜBİTAK ve KOSGEB yöneticileri, İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri ve İzmir basın kuruluşlarının temsilcileri yer almışlardı.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir