İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Teftiş Kurulu Müfettiş Adaylarına İAOSB'yi Örnek Tesis Olarak Tanıttı

T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başmüfettişi Ziya Can, Şenol Kocaoğlan ve Zeynep Aylin Aytekin, Eğitim Programı dâhilinde 9 Müfettiş Yardımcısı ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Bölgeyi örnek bir katılımcı tesisi olarak gördüklerini belirten teftiş kurulu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Ahmet Doğan Hüner’den Bölge ile ilgili detaylı bilgiler edindi.
 
Bölgenin genel bilgilerinin yer aldığı tanıtım filminin izlenmesinin ardından, Bölge ekonomisini, istihdamı, alt yapısı, sosyal hizmetleri ve tanıtım hizmetleri hakkında genç müfettiş yardımcılarına detaylı bilgiler aktaran Hüner; “7 milyon metrekare büyüklüğünde bir alanımız ve içerisinde 600 adet üretimde bulunan firmamız mevcut. Şu anda bölgede40 bin kişi çalışıyoruz. İAOSB olarak yaklaşık 5 milyar dolar da ihracatımız var. Doğalgaz ile elektrik ürettiğimiz Ataer Enerji Santralimiz, su dağıtımını gerçekleştirdiğimiz su şebekelerimiz ve Atıksu Arıtma Tesisimiz var” diye konuştu.
 
Hüner’in Bölge tanıtımının ardından sözü alan T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başmüfettişi Ziya Can, genç müfettiş yardımcılarına sanayiciye sunulan hizmetlerin önemli olduğuna dikkat çekerek, “OSB’ler bir arsa üretiyorlar ve ardından altyapı hizmeti sunuyorlar, yani bir nevi belediye hizmeti görüyorlar. Siz müfettiş yardımcısı olarak bu konudaki mevzuatlara hakim olmalı ve gerekirse mevzuatlarda değişikliklere giderek bu alanları kendi görev alanınıza çevirebilmelisiniz. Nerede kaç kişi çalışıyor, ihracat rakamı gibi konular OSB’lerin görev alanına dâhil edilmelidir” dedi.
 
Tanıtım toplantısının ardından Bölge turuna çıkan teftiş kurulu, İAOSB’de üretim gerçekleştiren 150 firmanın ürünlerinin sergilendiği Sürekli Sergi Alanı’nı gezdiler. Sürekli Sergi Alanı’nın ardından İAOSB’de faaliyet gösteren KOSGEB’i de ziyaret eden teftiş kurulu, Bölge firmalarından Özdersan veTariş Zeytinyağı’nı da gezerek, yetkililerden bilgi aldılar. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir