İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Her Platformda Bölgenizi Örnek Göstereceğiz

Türkiye’ye yeni atanan Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ve beraberindeki heyet, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Ülkesinin 22. Özgürlük Yılı Kutlamaları kapsamında İzmir’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Malefane, kentin ekonomi merkezlerinin başında gelen İAOSB’yi gezerek, Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Ömer Kabaklı ile bir araya geldi.
 
Kabaklı’dan Bölge’ye yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Malefane, Türkiye’yi birçok konuda örnek aldıklarını belirtirken,iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi bakımından İzmir’in kendileri için önemli bir kent olduğunu vurguladı. Ülkelerdeki artan kayıt dışı istihdama paralel olarak yaşadığı kaygıları ve üzüntüyü dile getiren Malefane, Organize Sanayi Bölgeleri’ne bu konuda büyük görev düştüğünü belirtti.
 
İkili ilişkilerin güçlenmesinin kendilerini de mutlu ettiğini söyleyen İAOSB Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Ömer Kabaklı; Organize Sanayi Bölgeleri’nde yürütülen her türlü sürecin belirli bir hukuk çerçevesinde ilerlediğini vurgulayarak, “Biz Organize Sanayi Bölgesi olarak, insan haklarına önem veren ve kayıt dışı istihdama anlayış göstermeyen bir duruş içindeyiz Bölgemizde 600 firma ve 37 bin çalışan var. Dolayısıyla Bölge içerisinde yapılacak herhangi bir aktivite veya hizmet süreçlerinde firma sahiplerinin yanı sıra çalışanların da haklarını ve isteklerini gözeterek hareket ediyoruz. Bunun en güzel örneği Bölgemizde bulunan kreştir. Eleman alım konusunda ise Bölgemizin Özel İstihdam Bürosu var. İş arayan kişiler gelip birebir mülakat şeklinde kayıt olabiliyorlar. Elemana ihtiyacı olan firmalar ise, istedikleri özellikleri belirterek Özel İstihdam Bürosu’na ihtiyacına ilişkin başvuruda bulunuyor ve sisteme kayıtlı kişiler, firmalar ile görüştürülüyor. Dolayısıyla her şey kontrol altında ilerliyor” şeklinde konuştu.
 
Bölgedeki üretim süreçlerine de değinen Kabaklı; “Burası üretim yeri olarak çok elverişli bir Bölge. Burada firmalara sağlanan altyapı hizmetleri ile firmaların kaliteli ve düzgün üretim yapabilmesini sağlanırken, sosyal hizmetler ile de çalışanların ve firma sahiplerinin kişisel gelişimlerinde etkin bir rol oynanıyor. Buranın önemli olmasındaki diğer bir nokta ise, tedarikçilerinizle bir arada bulunarak birçok fabrikayla iletişim halinde bulunabiliyorsunuz, limana, havaalanına, çevreyoluna rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz” dedi.
 
Özellikle Atatürk Organize Sanayi Bölgesi gibi istihdam sayısının fazla olduğu bölgelerin ekonomiye katkılarının çok fazla olduğunu belirten Malefane,üretilen ürün kalitesinin ve İzmir’in kalite anlayışının farklı olduğundan bahsederken, doğal kaynakların kendileri için önemli olduğunu vurguladı.İAOSB’de yürütülen çalışmaları ve Bölge’nin başarısını ülkesindeki yatırımcılara ve çalışma arkadaşlarına aktaracağını bildiren Malefane, duydukları ve gördükleri karşısında İzmir’ de olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek İAOSB Yönetim Kurulu’ nu Güney Afrika’ ya davet etti.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir