İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Belarus Heyetinden İAOSB'ye Davet

Belarus Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh öncülüğündeki heyet, Türkiye’nin son dönemlerde Rusya ile yaşadığı siyasi krizin ardından ambargoya uğrayan ekonomik kalemlere yönelik işbirliği çağrısında bulunmak üzere İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’ı ziyaret etti.
 
Belarus Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, İzmir Fahri Konsolosu Murat Reha Yorgancıoğlu ve DEİK Türkiye-Belarus İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz’den oluşan heyet; Mayıs ayında Minsk’te düzenlenecek olan işadamları komisyon toplantısına İAOSB sanayicilerini de davet etti.
 
İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, Belarus ile Türkiye arasındaki 400 milyon dolarlık iş hacminin yetersiz olduğunu, bu rakamın karşılıklı yatırımlar ve işbirlikleri ile arttırılması gerektiğini söyledi.
 
Belarus Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ise iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade ederek, “Geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleştirilen İslam Ülkeleri Zirvesi’ne davet edilen tek Müslüman olmayan ülke Belarus’tu. Toplantı nedeniyle Cumhurbaşkanınızın daveti ile Türkiye’ye gelen Cumhurbaşkanımız Aleksandr Lukaşenko, kendileri ile bir saati geçen bir görüşme gerçekleştirdi. Bu süre zarfında her iki ülke karşılıklı olarak ilişkilerin geliştirilmesi yönünde irade beyan ettiler” dedi.
 
Savinykh, bu ilişkilerin geliştirilmesi için bir çalışma grubu oluşturulduğunu, söz konusu grubun Belarus ayağının başında Belarus Dışişleri Bakanı’nın, Türkiye ayağında ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un bulunduğunu belirterek, Mayıs ayı içinde Belarus’a büyük bir heyetin gideceğini ve bu heyet içinde  İAOSB’yi de görmek istediklerini belirtti.
 
Büyükelçi, Türkiye ile Rusya arasındaki krize de değinerek, Rusya’nın Türkiye’ye karşı uygulamaya koyduğu hiçbir yaptırımı desteklemediklerini vurguladı. Savinykh, “Belarus’a iş veya yatırım yapmak için gelecek Türk işadamları son derece dostane bir ortam bulacaklardır. Türkiye ile Belarus arasında işbirliği yapılabilecek pek çok alan vardır. Belarus sahip olduğu lojistik avantajların yanında; eğitimli nüfusu, AB ülkeleri ile komşuluğu ve dağılan Sovyetler Birliği ülkeleri ile tarihten gelen sosyo-ekonomik ilişkileri nedeni ile Türkiye için önemli bir partner olabilecek özelliklere sahiptir” diye konuştu. 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir