İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Çevre Mühendisleri IAOSB'de Buluştu

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Bölge Teknik Müdür Yardımcısı Muammer Karadaş öncülüğünde Bölge firmalarında çalışan çevre mühendisleri ile bir araya geldi. Toplantıda; oda çalışmaları, mesleki uzmanlık alanları, mesleki faaliyetler ve yaşanılan süreçler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
 
Çevre Mühendisleri İzmir Şubesi Başkanı Helil İnay Kınay meslektaşlarını odanın faaliyetlerinden, amaçlarından ve yapılacak çalışmalardan haberdar etmek amacıyla toplantılar düzenlediklerini bildirerek, bu noktada kendi çalışma alanlarını, mesleklerini ve kişisel değerlerini nasıl ileriye götürebilecekleri ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
Çevre Mühendisleri Odası ile ilgili detaylı bilgiler aktaran Kınay; “Çevre mühendisleri 1992 yılında kurulmuş bir meslek odasıdır. Odamız meslektaşlarımız ile bir arada olacağımız, gönüllü olarak mesleğimiz ile ilgili süreçleri yürüteceğimiz bir örgütlenme biçimidir. Yaklaşık 20 tane birimi ile Türkiye'de 27 yıllık süreçte örgütlenmesini tamamlamaya çalışan bir organizasyondur. Biz de İzmir Şube olarak diğer birimlerimizle beraber odanın temel faaliyet alanları ve amaçları kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda 2 yılda bir yapılan seçimler ile Şube Yönetim Kurulları ve üyelerimizin değerlendirmesi ile beraber yazım kuralları belirleniyor. Bu 2 yıllık süreç Türkiye'deki tüm birimlerimizin dâhil olduğu bir çalışma dönemini kapsıyor. Bu dönemde çevre sektörü ile ilgili kendi çalışma alanlarımızdaki süreçlerle ilgili yapabileceğimiz tüm faaliyetler, eğitimler, seminerler, teknik raporlar, değerlendirmeler ile toplantılar yürütülüyor. Biz de mevzuata uygun bu süreçleri yönetmeye çalışıyoruz. Şubemizde Ortalama haftada en az 1 tane eğitim veriyoruz” şeklinde konuştu.
 
Birçok üyeye her zaman açık olacak şekilde çeşitli çalışma komisyonlarının bulunduğunu belirten Kınay; “Bu çalışma komisyonları mesleki uzmanlık alanlarına göre su, hava, toprak, enerji, kalite yönetim sistemleri ve iş güvenliği gibi farklı dallardan oluşuyor. Bu çalışmalara katkı koymak isteyen üyelerimiz kendi içlerinde oluşturdukları mail gruplarıyla beraber kendi çalışma yöntemlerini kendileri belirliyorlar ve buralarda çeşitli söyleşiler, etkinlikler, çalışma kitapçıkları ya da eğitimler gibi o alanda yapılmasına ihtiyaç duyduğumuz çalışmalara bir alt yapı oluşturuyorlar. Bu anlamda su ve atık komisyonu şu anda aktif bir şekilde çalışıyor. Konuyla ilgili atık su arıtma tesisinin iş sağlığı güvenliği ile ilgili bir el kitapçığı hazırlama aşamasındalar” dedi.
 
Yönetim Kurulu olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek mevzuatlara çevre mühendisi gözü ile olması gerekenleri aktarmaya çalıştıklarını söyleyen Kınay, sistemde 1050 kayıtlı üye olduğunu, üyelerden gelen görüşleri ve çalışmaları Bakanlar Kurulu’ na ya da ilgili diğer kurumlara merkez üzerinden gönderdiklerini söyledi.
 
Çevreciliğe teşvik amaçlı proje yarışmalarının, sosyal medya vasıtasıyla farkındalığı artırmanın yararlı olabileceği belirtilen toplantıda, sorular sorularak karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir