İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB - EÜ Bir Kez Daha El Ele

Üniversite-sanayi iş birliği konusunda yürüttüğü çalışmalarla farkındalık yaratarak, ortak projelerin arttırılmasını hedefleyen İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Ege Üniversitesi ile “Üniversite-Sanayi İş Birliği Protokolü’ne” imza attı. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak arasında imzalanan protokol ile sanayi ve akademi camiasının yürüteceği çalışmaların artırılarak, ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.
 
Protokol töreninde konuşan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş mezun olduğu üniversite ile Başkanlığını yürüttüğü kurum arasındaki iş birliğini hedefleyen bir protokole imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ege Üniversitesi ile yıllardır süregelen ortak çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Uğurtaş, “IRC-EGE, Teknoloji Aktarım Merkezi, Türkiye’de ilk kez bir OSB tarafından düzenlenen Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması, Bölgemizde 8’incisi 24 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Üniversite-Sanayi İş Birliği Platformu gibi başarılı olmuş çalışmalara birlikte imza attık. Zaman zaman ülkenin şartlarından dolayı temposu düşen bu iş birliği ve iletişim ortamı, Sayın Rektörün göreve başlaması ile yeniden hareketlendi” diye konuştu.
 
Üniversite-Sanayi iş birliğinin son yıllarda pozitif bir ivmelenme yakaladığını vurgulayan Uğurtaş, ekonominin gelişebilmesi için katma değeri yüksek üretimlere imza atılması gerektiğini, bunun da akademi camiasının destek ve yönlendirmeleri ile hayata geçebileceğini söyledi. Bilgi, bilim ve teknolojinin üretime adapte edilebilmesi için iki kurumun ortak yol alması gerektiğinin altını çizen Uğurtaş, “Dünya ekonomisinde Sanayi 4.0 gibi büyük değişimlerin konuşulduğu bir zamanda üniversite ve sanayinin birbirini desteklemesi Türkiye’nin gelişimi için çok önemlidir.  Bu yönde, imzaladığımız bu protokolün faydalı ve başarılı olmasını diliyorum” dedi.
 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da İAOSB ile yürüttükleri olumlu ilişkilere değinerek, her iki kurum arasındaki iş birliğinin ‘Türkiye’nin gelişimi için çok önemli olduğu’ gerçeğine vurgu yaptı.  Prof. Dr. Budak, bilim adamlarının geliştirdiği projelerin üretime katkı sağlaması ile ortaya çıkan bilginin anlam kazanacağını vurgulayarak şunları söyledi:
 
“Üniversitemizde sanayicinin daha fazla katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi, dünyadaki rakip firmalarla daha kolay rekabet edebilmesi için alınacak aksiyonları belirleyebilecek yaklaşık 3 bin 500 tam donanımlı bilim insanımız var. Ege Üniversitesi olarak amacımız; ülkemize, toplumumuza katkı sağlayabilmektir. Bu bağlamda İAOSB ile yaptığımız çalışmaları çok kıymetli buluyor, söz konusu çalışmanın örnek olmasını temenni ediyorum.”

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir