İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İEF'de Standımıza Yoğun İlgi

Bu yıl 88. Kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na, öğrencilerinin tasarladığı lazer arp, elektronik bateri ve mızıka çalan robot ile katılan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
 
Çin’in onur konuğu ülke olarak katıldığı fuarda, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin engelli bireylerin enstrüman çalabilmesi amacıyla tasarladıkları aletler, yerli-yabancı katılımcılardan tam not aldı.
 
Özellikle aletleri incelerken elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden yeni mezun olmasına rağmen, söz konusu cihazların yapımı için gerekli bilgi ve pratiği son sınıfta gördüğünü dile getiren bir ziyaretçi, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen eğitim ve öğretimden oldukça etkilendiğini dile getirdi.
 
Standı gezen akademisyenler de kendi üniversitelerinde plc’yi tahta üzerinde gösterebildiklerini, mekatronik mühendisliği bölümünde, sergilenen aletlerden herhangi birisini hayata geçirebilecek öğrencilerinin olmadığını söyledi.
 
Söz konusu eserlere öğrencileri ile birlikte imza atan okulun öğretmenleri, öğrencilerinin yaptıkları işleri ziyaretçilere gururla aktarırken, okuldan mezun olan öğrenciler de standı ziyaret ederek okullarını gönüllü olarak tanıttılar.
 
Proje kapsamında öğrencilerin ürettiği lazer arp, elektronik bateri ve mızıka çalan robot sayesinde fiziksel engellerin ortadan kalktığını dile getiren, okulun Kurucu Temsilcisi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Öğrencilerimiz yazılımlarını ve donanımlarını kendileri hazırladıkları projeleri ile sahip oldukları teknik bilgiyi uygulamaya dönüştürüyorlar” dedi.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulan okulda eğitim-öğretim alan tüm öğrencilerin yüzde 100 burslu olduklarını hatırlatan Uğurtaş, “Tüm giderleri İAOSB tarafından karşılanan okulumuzun tek amacı nitelikli teknik eğitim almış çalışanlar yetiştirmek. Öğrencilerimizin okula kayıt oldukları günden mezun oldukları ana kadarki eğitim-öğretim ile ilgili tüm masrafları Bölgemiz tarafından karşılanıyor. Öğrencilerimizin giderleri için yıllık 10 milyon TL bütçe ayırdığımız okulumuzun tek amacı Türk sanayine can suyu verecek nitelikli bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.
 
Okulun kuruluşundan bugüne geride bıraktığı yaklaşık 5 yılda toplam 100 projeye imza attığını bildiren Uğurtaş, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin desteği ile her yıl yaklaşık 20 tane proje geliştiriyorlar. Okulumuz kurulalı henüz 5 yıl olmasına rağmen, aldığımız yol bizleri oldukça gururlandırıyor. İEF Fuarı’nda standımız hiç boş kalmadı, tüm ziyaretçiler öğrencilerimizin bir yandan akademik ve mesleki gelişimlerini diğer yandan ise sosyal düşünce ve hassasiyetlerini takdir ettiler. Okulumuzda her öğrencimize en az bir deney seti düşüyor. Bu atölyelerden her birinin maliyeti ile ortalama bir okul binası yapabilirsiniz. İAOSB olarak sanayiye can suyu verecek gençlerimizin şimdiden ayakta alkışlanmasının gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir