İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB'nin 19. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 19. Olağan Genel Kurulu, İAOSB Bölge Müdürlüğü Atatürk Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Divan Başkanlığını Kadri Şeker’in üstlendiği toplantıda; Yönetim ve Denetim Kurullarının 2020 yılı faaliyet raporları ile Bölgenin 2020 yılı bilanço ve gelir tabloları oybirliği ile kabul edilerek, Yönetim ve Denetim Kurulları ibra edildi. Genel Kurul’da, Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçe ve çalışma programı da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.
 
Toplantıda söz alan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, pandemi döneminde, tüm kurallara uyularak gerçekleştirilen genel kurula katılan sanayicilere teşekkür ederek, 1 yıllık süreçte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, yaşanan gelişmeler ve gelecek dönem çalışmalarına değindi.
 
Uğurtaş; bölgemizde emsalin 1’e çıkması sonrasında gerekli imar planı revizyonunun yapılarak onay için Bakanlığa gönderildiği bilgisini vererek şunları söyledi:
“Burada yıllar önce dile getirdiğimiz, bazı sektörler için dikey yapılaşma imkanının verilmesi hususunu tekrar gündeme getirmek istiyorum. İzmir gibi sanayiyi çeken ve taşıyan illerde arsalar çok kıymetli. Hep söylediğimiz bir şey var: Sanayici parasını arsaya yatırdıktan sonra işletmek için sermaye bulamıyor. Eğer sektör uygunsa işletmeler çok katlı da yapılabilir. İzmir bugün teknoloji merkezi haline getirilmek isteniyor. Teşvikler de bu yönde… 3-4 katlı binalarda el emeği ve yükü fazla olmayan sektörler faaliyet gösterebilir. Bu anlamda biz yine ısrar ediyoruz, evet çekme mesafelerine uyulsun ama bunun yanında sektör fırsat tanıyorsa çok katlı yapılaşmaya da imkan tanınsın. Emsal sanayicinin önüne bir engel olarak konmamalı.”
 
Uğurtaş Çiğli Tramvay inşaatının başlama sürecinde olduğunu hatırlatarak, projenin gelişimi ile ilgili İAOSB’nin görüş ve önerilerinin ilgili birimler aracılığı ile mercilere iletildiğini, ancak  9 aylık bir sürede biteceği söylenen bu geçiş  döneminde zorluklar yaşanabileceğini söyledi. Uğurtaş, söz konusu sürecin ardından Bölgenin en modern ulaşım aracına kavuşmuş olacağına dikkat çekerek, “Dilerim beklenen en üst seviyede fayda sağlanır” dedi
 
Uğurtaş, yaşanan iklim değişiklikleri nedeni ile özellikle yağışların düzensiz olması, yağış miktarlarının normalin çok üstüne çıkması gibi nedenlerle suyun deşarj edilmesinin daha fazla önem kazandığını vurguladı. Bölgenin jeolojik yapısı gereği bazı yerlerde çökmelerin de yaşanabildiğini hatırlatan Uğurtaş, “Bu nedenle sürekli yenilenen projelerimiz ile Bölgemizden su tahliyesi için yürüttüğümüz çalışmalara aralıksız devam ediyor, yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
Bölgenin gurur duyduğu projeleri arasında yer alan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılarına da değinen Uğurtaş, “Okulumuz bizim gururumuz. Türkiye’ye örnek gösterilen bir okul yaptık. Geçmiş donem sanayi bakanlarımızdan sayın Faruk Özlü geçtiğimiz günlerde bizi ziyaretinde; her gittiği yerde okulumuzdan övgü ile bahsettiğini iletti. Her sene aldığımız öğrencilerin ortalaması yukarıya çıkıyor. Bu yıl yüzde1’lik dilimde öğrencilerimiz var. İlk başladığımız zaman yüzde 30’lar ile aldığımız öğrencilerimizin ortalamaları şu anda yüzde 6,5’lerde. Çok başarılı eğitim veriyoruz. Çocuklarımız geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK’ın yarışmasında Ege Bölge birincisi oldular. Ne mutlu bize ki verdiğimiz eğitim sayesinde çocuklarımız üniversite öğrencileri ile yarışacak seviyedeler. Birçok yarışmada birinciliklerimiz var. Bu konuda hep beraber elimizi taşın altına koyarak ciddi bir mali yükün altına girdik ama görevimiz buradaki sanayicilerimize altyapı-üstyapı hizmetini sunarken, bölgemize, ilimize, ülkemize ve çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı da yerine getirmektir. 10 sene önce işletmemize mühendis alacaktık, yapılan 200 müracaattan işe uygun bir tane mühendis bulamadık. Biz, özel okul seviyesinde çok iyi eğitim alan gençler yetiştirelim istedik. Sanayici olarak şunu biliyoruz ki, gün geldiğinde zaruretten dolayı, en pahalı CNC makinesi önüne matematiğin 4 işlemini bilmeyen gençleri koymak zorunda kaldık. Ben okulumuza gelen ya da gelmek isteyen gençlere şunu söylüyorum; ‘eğer, sanayiye hizmet etmeyecek bir okula, bölüme gitmek istiyorsanız bizim okulumuza gelip bir başka arkadaşınız hakkını almayın’. Tabi bu noktada bizlerden de beklenen; okulumuzdan mezun olan gençlerimize sahip çıkarak, onları hak ettikleri şekilde istihdam ederek, başka alanlara kaymalarını önlemek olmalıdır.
 
2020 yılı Mart ayından bugüne içinde bulunduğumuz pandemi döneminde sanayicilerin çok zorlandığını ancak azim ve gayretle ayakta kalmayı başararak kendini geliştirmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Uğurtaş, “Her kriz anında olduğu gibi siz sanayici dostlarım bu dönemde de elinizi taşın altına koyarak ülkemiz için gereğini yaptınız” dedi.
 
Konuşmanın ardından Genel Kurul gündeminin diğer maddelerine geçilerek, görüşmeler gerçekleştirildi. Tüm kararlar oybirliği içinde alınarak, Genel Kurul iyi niyet ve temennilerle sona erdi.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir