İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

İAOSB 20. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

IAOSB 20. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 20. Olağan Genel Kurulu, 24 Mart 2022 tarihinde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşti. Divan Başkanlığına Kadri Cemil Şeker’in, Divan Üyeliklerine Hüseyin Caner Önal ve Cem İnam’ın seçilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
2021 yılı Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporlarının görüşüldüğü toplantıda, bilanço ve gelir-gider tabloları oy çokluğu, 2022 yılı faaliyet programı ve bütçesi ise oy birliği ile kabul edildi.
 
Uğurtaş sanayiciyi bilgilendirdi
Yönetim ve Denetim Kurulu ibralarının ardından bölge ile ilgili faaliyet ve projeleri aktaran İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, şu bilgileri verdi:
 
“Pandemi süreci hepimiz için zor bir seneydi, aynı zorluklar yine var ancak çalışmalar devam ediyor. Bölgemizin özellikle doğusundaki derenin bölgemize çok yoğun yağışlarda zarar vermesini engellemek adına İZSU Genel Müdürlüğü ile görüşerek tedbirlerimizi aldık. Denize çok yakın seviyedeki OSB’lerin ortak derdi ve bizde de her sene olduğu gibi, bu sene de kanalizasyon sistemlerimizi yeniledik. Bunun yanında güney bölgemize bir terfi istasyonu yaparak, otoyolun altından yatay tünelle geçerek bölgemiz suyunu direkt dereye verme işlemini bitirdik.
 
Tramvay araç trafiğini azaltacak
Bazılarınızın onayladığı, bazılarınızın ise onaylamadığı tramvay çalışmamız var. İnanıyorum ki tramvay bittiği zaman çalışanlarımızın işleri çok daha kolay olacaktır. Bugün Bölgemizde günde 95-100 bin araç trafiği var. Umuyorum bu araç trafiği ciddi ölçüde düşecektir. Bunun yanında bir de köprü geçişine bisiklet yolu yapılmasını rica ettik, o da yapılıyor. İnşallah günün sonunda burada hepimiz fayda sağlarız.
 
Doğalgaz tarife görüşmeleri
Doğal gaz fiyatları, söz konusu; organize sanayi bölgeleri dışındaki sanayiciler yılda 300 bin metreküpe kadar gaz kullanımında 0,13 TL para ödüyorlar. Ancak, bölge içerisinde bulunan sanayiciler için ücret 0,60 TL. Bununla ilgili İzmirgaz, bölge içerisindeki şebekemizi devretmemiz gerektiğini belirtti. Daha öncesinde bu şebeke için 3 milyon dolar yatırım yapmıştık. Ancak bugün bu doğal gazın içerisi ile dışarısı arasındaki farkı nedeniyle sanayicilerimiz İzmirgaz’a ayda toplamda 2 milyon TL, senede ise toplam 24 milyon TL daha fazla ücret ödemektedir. Bu, fabrikasında sanayi üretimi yapmayan sanayicimiz için bile çok çok büyük bir yüktü. O nedenle itirazda bulunmuştuk ve lehimize sonuçlandı. Bir sonraki Genel Kurul’a bu konuyu sunacağız.
 
Enerji ve suya karlı yatırımlar
Otomatik olarak sayaç okuma, elektrik, su ve doğal gazda SCADA’nın ilk adımlarını attık. Elektrik sayaçları değiştirilmeye devam ediliyor, diğer sayaçları değiştirdik. Bundan sonra merkezi sistemden bu sayaçları okuyabileceğiz.
 
Bölgemizde iki tane trafomuz var ama güç talebi Bölgede her yıl artıyor. 115 megavattan 135 megavata geldik. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için iki tane trafomuza bir yedek yapmak istiyoruz. 2022 programımızda trafo alımı söz konusu.
 
Organize sanayi bölgesinin arıtmasından çıkan suyu tekrar arıtma konusunda projemiz var. Sanayi Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Dünya Bankası Finansmanlı Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Projesi’ne müracaat ettik ve Sanayi Bakanlığı’nın kanalıyla Dünya Bankası’na Türkiye’deki 3 tane sanayi bölgesinin projeleriyle ilgili fizibiliteleri sunuldu. Şimdi kredinin bize gelmesini bekliyoruz. Yüzde 3 faizle, 54 milyon TL’lik bir yatırımı 12 senede geri alacağız. Bununla ilgili tüm sanayicilerimize bir anket yaptık. 70’in üzerinde sanayicimiz müracaat etti. Bizim üretebileceğimiz toplam su 7000 metreküp. Yani bu demektir ki biz arıtmadan çıkan suyumuzu, sanayicimize verebilecek kapasiteyi bulduk karşımızda. O zaman Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tüm sanayiciler, Yeşil Mutabakat çerçevesinde çevreyi koruyarak ihracat yaparken onlara çok büyük avantaj sağlayacak. Böylelikle İzmir’e 2 milyon metreküpün üzerinde su kazandıracağız.
 
Tariş bölgesi için imar değişiklikleri onaylandı
Bir diğer konumuz olan Tariş arsasıyla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Oradaki altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Bu arada emsal değeri çıktığı için imar planı değişikliklerimizi yaparak, Bakanlığa onaylattık. Bundan sonraki süreçte yine emsale uygun olarak, sanayicilerimiz kendi alanlarını kullanabilecekler.
 
Son olarak bir güzel haber daha eklemek istiyorum, yeni parsellerimizin olduğu güney yoluna akşam trafiğini azaltmak adına çift yönlü bir çıkış yapıyoruz.”
Toplantı, Bölge içerisinde 2. kalite suyun dağıtımına mevcut uygulama doğrultusunda devam edilmesine ve 2023 yılına ait geçici bütçenin hazırlanması ve uygulanması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmesinin ardından dilek ve temennilerle tamamlandı.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir