İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Elektronik İhracatın Öncü Platformu: Alibaba

Elektronik ihracatın öncü platformu: Alibaba
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde düzenlenen “Alibaba.com ile İhracat ve Yeni Pazarlara Erişim Fırsatı” konulu seminer, Alibaba.com Türkiye Temsilcisi Tradefive CEO’su Emrah Alp Cora’nın katılımıyla Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. E-İhracatla tanışma, ihracatta yeni pazarlara ulaşmanın yolları, tanıtım maliyetlerinin azaltılması için yapılabilecekler ve Alibaba.com’un faaliyetleri konularında bilgilerin aktarıldığı toplantıda, Bölge katılımcılarına sağlanacak özel promosyonlar ve ek hizmetlerle ilgili de bilgiler verildi.
 
Yaklaşık 30 kişilik ekip ile Alibaba.com’un B2B tarafındaki satışlarını pazarlarken, üyelerine akademik ve katma değer servisler ile destek verdiklerini belirten Emrah Alp Cora, “Üyelerimize akademik anlamda Alibaba.com’a giriş seviyesinden başlayıp, ileri seviyelere kadar satışlarını nasıl artırıp site üzerinden yönlendirebileceklerine ilişkin eğitimler veriyoruz. Bunun yanı sıra firmanızın optimizasyonunu ve tasarımını yaparak firmanızın sitedeki aramalarda daha üst sıralarda yer almasını sağlayıp, ürünlerinizi satışa dönüştürmenize destek oluyoruz” şeklinde konuştu.
 
1999 yılında B2B sistemi (işletmeden işletmeye ticaret) ile ticarete başlayıp günümüze kadar teknoloji, lojistik, finans, Aliexpress ve bunun gibi şirketler ile büyüyerek özellikle KOBİ’lere ihracat yapabilmeleri için elektronik ticaret formu oluşturduklarının altını çizen Cora, şunları söyledi:
 
“Alibaba.com her sektörün yer aldığı her türlü alıcı ve satıcının birbirleri ile buluştuğu elektronik bir ortam.  Pandemi ile beraber e-ticaret çok geliştiğinden etkileşim ve üye sayımızda da artışlar oldu. Bu sayede Türkiye Alibaba ekosisteminde 6’ncı sırada yer alıyor. Üyelik sisteminde işletmelerden 12 aylık üyelik bedeli dışında komisyon almıyoruz. Tüm üyeliklerimizde sınırsız ürün yükleme imkânı mevcut. Dünyada artık milyon dolar anlaşmalar elektronik ortamlarda yapılıyor. Bu ortama ayak uydurmak zorundayız. Elektronik ihracat; pazarlama, hedef kitle, tanıtım, maliyet azaltımı ve verilere erişme avantajı sağlar.”

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir