İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

KOBİ'lere İmalat Sanayi Sektörü Çağrıları

KOBİ’lere İmalat Sanayi Sektörü çağrıları
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi seminerleri kapsamında düzenlenen “KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı” başlıklı toplantıda İAOSB Katılımcıları ve çalışanları ile bir araya gelen KOSGEB İzmir Müdürlüğü Uzmanı Hasan Kahraman, imalat sanayi sektörünü ilgilendiren üç proje teklif çağrısının detayları hakkında bilgiler verdi.
 
Çağrıların, akıllı dijital teknolojileri yerli imkanlarla geliştiren veya bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak tasarlandığına dikkat çeken Kahraman, “Buradaki amaç, yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek, KOBİ’lerin yerli teknoloji geliştiricilerle iş birliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını artırmak,   KOBİ’lerin modern teknolojiler ve iş modelleriyle kapasitelerinin geliştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, ürün ve üretim süreçlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesi ve rekabet güçlerinin artırılmasıdır. 2022-01 “İmalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi”, 2022-02 “İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin artırılması” ve “İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması” olmak üzere   3 adet proje destek çağrısı bulunmaktadır.
 
2022-02 ve 2022-03 çağrılarına imalat sanayi sektörlerindeki KOBİ’ler başvurabilirken, 2022-01 çağrısına ise sadece Bilgisayarların, Elektronik ve Optik Ürünlerin İmalatı, Başka Yerde Sınıflandırılmamış Makine ve Ekipman İmalatı, Makine ve Ekipmanların Kurulumu ve Onarımı, Hava ve Uzay Araçlarıyla İlgili Makine İmalatı, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler, Veri İşleme, Barındırma ve İlgili Faaliyetler; Web Portalları sektörlerinde faaliyette bulunan KOBİ’ler başvurabilirler” diye konuştu.
 
Dijitalleşme desteği arttı
 
Dijitalleşme çağrılarında işletme başına üst limitin 2 milyona çıkarıldığının altını çizen Kahraman, “Dijitalleşme başlığına ilave edilen rekabetçilik ve verimlilik başlığı için destek üst limiti 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Teknoloji geliştiren KOBİ’ler, 900 bini geri ödemesiz, 1 milyon 100 bini geri ödemeli destekten yararlanabilecekleri gibi bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’ler ise 400 bin TL’si geri ödemesiz destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecekler. Proje süresi en az 8, en fazla 12 aydır. Personel dışındaki geri ödemeli giderlerin destek oranı da yüzde 85’tir” dedi.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir