İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi
Adres: M. Kemal Atatürk Bulvarı No : 42 35620 Çiğli / İZMİR

Telefon::(232) 376 71 76
Faks::(232) 376 71 00

Harita

Yeşil OSB Belgelendirme Programı İçin Görüşmeler Başladı

Yeşil OSB belgelendirme programı için görüşmeler başladı
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Yeşil OSB Sertifikasyon sürecine yönelik belirlenen kriterlere ilişkin İAOSB’nin değerlendirmelerini almak üzere Dünya Bankası ve dünyanın önde gelen denetim firmalarından KPMG’den gelen yetkilileri ağırladı.
İAOSB Teknik Müdür Yardımcısı Muammer Karadaş ve İAOSB İdari Müdür Yardımcısı Pınar Çakmakoğlu; Dünya Bankası danışmanlarından Gürhan Mamaklıoğlu ve KPMG firması Müdür Yardımcısı Riti Samanta, KPMG Yardımcı ortaklarından Apurba Mitra ve KPMG Yönetici Yardımcısı Vaibhav Gupta ile söz konusu kriterleri değerlendirdi.
 
OSB’leri sürdürülebilirlik alanında uluslararası standartların üstüne çıkarmayı hedefleyen Yeşil OSB Sertifikasyon Programına dahil olacak OSB’lerin 6 ön kriteri sağlaması durumunda zorunlu ve puanlandırmaya tabi; yönetim, çevre, ekonomik ve sosyal konu başlıklarında 40 kriter üzerinden değerlendirme yapılarak belgelendirme dereceleri belirlenecek.
 
Buna göre 40 kriteri sağlama koşullarına göre 100 (çevre yüzde 39, ekonomik yüzde 27, sosyal yüzde 24, yönetim yüzde 10) üzerinden 90 ve üstünde puan toplayan OSB’ler platin, 70-90 arası puan alanlar altın, 50-70 arası gümüş, 30-50 arası bronz sertifika ile belgelendirilecek.
 
Ön kriter şartları
 
• OSB’de üretimde olan en az 1 firmanın olması.
• OSB’deki atık suların tümünün arıtılıyor olması.
• OSB’de enerji üretim kaynağı   olarak kömür kullanımının olmaması.
• OSB’nin TSE tarafından TS EN ISO 14001 ve TS EN ISO 50001 standartlarında belgelendirilmiş olması.
• İklim değişikliği ve sürdürülebilirlikle ilgili konuları izlemek ve yönetmek için organizasyonel yapıda bir birimin kurulması ve en az bir yetkin personel istihdam edilmesi.
• OSB’nin en az temel seviye sıfır atık belgesine sahip olması.

 

Diğerleri

İAOSB Yerleşim PlanıİAOSB MedyaİAOSB Haber DergisiİAOSB Tanıtım FilmiİAOSB Dosya İndir